Elle Bandita naar Bibelot

Ticketmaster

BibelotEr zijn mensen die zijn geboren om op het podium te staan. Elle is één van hen. Vanaf haar 13e terroriseerde ze al met haar gitaar de Nederlandse podia. Na het versterken van bands als Bad Candy en The Riplets bracht ze in 2005 haar eerste solo-EP uit op Tocado Records, genaamd ‘Love Juice’. Toen nog gewapend met alleen een Flying V-gitaar, een drumcomputer en een 4-sporen taperecorder, werd ze al snel opgemerkt door menig boeker en bereikte op eigen kracht al optredens op o.a. de Popronde en Noorderslag. Of het publiek het leuk vond of niet maakte haar niet uit. Ze ging los op het podium en er werd achteraf hevig over gepraat. Love it or hate it.

Na een stuk of 150 shows in haar eentje besluit Elle haar taperecorder aan de wilgen te hangen en vormt een live-band om zich heen. Haar plaat ‘Queen of Fools’ bleef niet onopgemerkt door de Nederlandse media en podia. Een hele rits aan tv-optredens (waaronder 3x DWDD) en festival- en clubshows (o.a. Lowlands, Paaspop, Noorderslag en Melkweg) volgden.

Het werk van haar nieuwe (titelloze, of gelijknamige) plaat is voorzichtig gezegd, dynamischer en muzikaler dan wat ze ooit heeft laten horen. Er is nu misschien ruimte voor een zachte noot, maar zoals altijd blijft ze genadeloos.

DATUM: 15 november 2014
ZAAL OPEN: 20:30 UUR
AANVANG: 21:00 UUR

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek