Soviet Soviet naar Bibelot

Ticketmaster

BibelotAls stevige opwarmer voor het 4e Black-Out festival dat volgend jaar gaat plaatsvinden, komt Bibelot vanavond in samenwerking met Black-Out met een flinke dosis New Wave, Post-punk, Dark-electro, Minimal wave en Synthpop! Na een succesvolle tour in de Verenigde Staten en Rusland is het Italiaanse post punk Soviet Soviet klaar om Europa te veroveren met het nieuwe album ‘Fate’.

Beïnvloed door Bloc Party & Wire werd het trio in 2008 gevormd aan de kust van Italië. In 2009 al hadden de bandleden hun handen vol met de uitgebrachte singles en onophoudelijke toeren. De afgelopen 5 jaar heeft het trio meer tijd door gebracht in de studio dan op het podium om zoveel mogelijk aan hun muziek te werken. In 2013 is hieruit het album ‘Fate’ ontstaan met een uniek geluid in de post-punk genre.

De gitaar heeft meer bite, de bas heeft een diepere toon en de drums zijn nog nooit zo stabiel en pittig geweest. De single ‘1990’ is een perfect voorbeeld van de zware en scherpe gitaarriffs en voortbewegen bas. Het nummer blijft meteen in je hoofd zitten. Uitzonderlijk geluid dat fans van late jaren tachtig goth rock zeker zal bevallen.

Support: La Lune Noire
La Lune Noire laat zien dat er in de New Wave scène nog donkere pareltjes te vinden zijn. Ze maken doordachte Elektro-wave met duidelijk hoorbare invloeden van Gary Numan, Front-242, Killing Joke en Depeche Mode. De mix van strakke zang, sterke melodieën, opzwepende synth loops, punky gitaar en dansbare beats zorgen voor een eigentijds en authentiek geluid met een zwart randje.

Afgelopen februari kwam het nieuwe album ‘Echoland’ uit, met als centraal thema de wereld van spoken en geesten. Net als bij de vorige albums staat ook ‘Echoland’ garant voor een afwisselend geluid: van melancholieke new wave tot uptempo EBM.

DATUM: 20 september 2014
ZAAL OPEN: 20:00 UUR
AANVANG: 20:30 UUR

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek