TRUTH + SOLOMAN + BRUTUZZ & JLSXND7RS + BEEVEE & DBS + MC BROWN SUGAR naar Doornroosje

Ticketmaster

doornroosjeHet Nieuw-Zeelandse duo is weer eens op tour door Europa, en dit was een uitgelezen moment om de mannen voor een tweede keer naar Doornroosje te halen. Sinds hun eerste release in 2009 is het hard gegaan met Truth. Inmiddels zijn ze drie albums en meer dan 20 EP’s verder, op labels als Tempa, Deep Medi en Artikal. Het Hollow World album verscheen in juni van dit jaar op Datsik’s Firepower Records en blinkt uit in de grote variatie aan tracks zonder die typische Truth vybe te verliezen. We hope you’re ready for some ‘deep, dark and dangerous’ beats.

De tweede buitenlandse headliner is een Brit die ons keer op keer verbaast met gruwelijk dubstep én grime releases. Zijn laatste release verscheen dit jaar op het label Gentlemen’s Club (waar hij overigens ook mede-eigenaar van is), en bevat samenwerkingen met o.a. 50 Carrot, Coffi en Pogman. Waar deze FUKSQUAD EP zich meer richt op dubstep knallers, heeft hij het afgelopen jaar ook al menig grime track ter download aangeboden. Zo heeft hij onder meer Spooky’s klassieker Spartan, Kahn en Neek’s Percy onder handen genomen.

Over grime gesproken; in Nederland is JLSXND7RS één van de sterkhouders binnen het genre. Dit werd even dik onderstreept door zijn Undertaker EP op Oi! Recordings. Geen wonder dat zijn beats worden gedraaid door grime legends als Logan Sama en Slimzee, en dat MC’s als Skepta, JME en Riko Dan hun bars spitten op de gewilde JLSXND7RS tunes. Op 19 september wordt hij vergezeld door één van onze favoriete dj’s: Brutuzz. Hij stond al meermalen op Give it Dub, maar je kunt hem ook kennen van de ontelbare keren dat hij op Oi! en Cable stond. Inmiddels heeft hij in Amsterdam met zijn eigen avond Sonic Boom het stokje overgenomen van de twee laatstgenoemde concepten. Met Brutuzz weet je nooit wat je kan verwachten, dus misschien worden we wederom verrast door een plotselinge drum and bass of hardcore plaat zoals de laatste keer dat hij in Doornroosje te gast was.

De line-up zou uiteraard niet compleet zijn zonder de Give it Dub-crew, bestaande uit BeeVee, DBS en MC Brown Sugar. Samen met deze mannen weten we zeker dat die gruwelijke Give it Dub sfeer voortgezet gaat worden in onze nieuwe stek.

Datum: 19 september 2014
Open: 23:00
Start: 23:00

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek