Typhoon naar de Rotterdamse Schouwburg

Ticketmaster

Typhoon gooit momenteel hoge ogen met zijn nieuwe album Lobi Da Basi, de langverwachte opvolger van zijn debuutalbum Tussen Licht en Lucht uit 2007. Muziekmagazine Maxazine noemt Typhoon met zijn nieuwe plaat ‘DE baas’. Typhoon is ook een van de beste Nederlandse live-acts van het moment, zoals hij afgelopen weekend op Lowlands weer bewees. Op vrijdag 31 oktober presenteren Motel Mozaïque en BIRD Typhoon in de Rotterdamse Schouwburg.

Typhoon
Het is inmiddels zeven jaar geleden dat Nederland kennismaakte met Typhoon. De 29-jarige artiest gaat niet over één nacht ijs als het om zijn muziek gaat. ”Als je wilt groeien als artiest, dan moet je ook groeien als persoon”. Zijn nieuwe album Lobi Da Basi (Liefde is de Baas) is het resultaat van een persoonlijke en muzikale zoektocht die hem leidde naar Suriname, Brazilië, New Orleans en Zuid-Afrika. Daarnaast liet hij zich ook inspireren door o.a. Nederlandse grootheden als Ramses Shaffy en zijn samenwerking met New Cool Collective.

Typhoon begon zijn carrière als 15-jarig jongetje onder de vleugels van de leden van hiphopformatie Opgezwolle. Niet lang na het winnen van de Grote Prijs van Nederland als solo-act tekende hij een contract bij hiphoplabel Top Notch en in 2007 lanceerde hij zijn solodebuut Tussen Licht en Lucht. Het album werd bekroond met een Zilveren Harp en verschillende muziekawards. Het ware succes lag echter in zijn shows. Op alle grote festivals, waaronder Lowlands, North Sea Jazz en Oerol, werd Typhoon een begrip.

Lobi Da Basi
Lobi Da Basi is een kleurrijk en muzikaal album waarop Typhoon de luisteraar zich thuis laat voelen door zijn eerlijke en openhartige schrijfstijl. Typhoon staat voor echtheid en laat zijn stem gelden over een eigenwijze sound van blues, jazz en hiphop, geproduceerd door Dries Bijlsma en A.R.T. De bijdrage van Typhoons liveband en vrienden als Benjamin Herman, Andre Manuel, Sticks, Rico, Blaxtar, Pete Philly en Qeaux Qeaux Joans maken van Lobi Da Basi een warme ontmoeting voor een breed publiek.

Typhoon
Datum: vrijdag 31 oktober 2014
Locatie: Rotterdamse Schouwburg
Zaal open: 20.00 uur
Aanvang programma: 20.30 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek