Hauschka naar De Oosterpoort

Ticketmaster

OosterpoortZaterdag 8 november, 20.30 uur
De Oosterpoort, Kleine Zaal
€ 15,- (excl. servicekosten)

Kaartverkoop start zaterdag 23 augustus via de website (10.00 uur) van De Oosterpoort

In Duitsland is Hauschka al jaren een bekende pianist. In Nederland was hij o.a. te zien tijdens Into The Great Wide Open, Cross-linx  en -jawel- Noorderslag. Hij wist het rumoerige poppubliek muisstil te krijgen met zijn moderne klassieke muziek. De muziek van Hauschka is toegankelijk,  ritmisch en vernieuwend en hij wordt dan ook vergeleken met artiesten als Eric Satie en Steve Reich.

Zijn nieuwe album verscheen afgelopen voorjaar en heet ‘Abandoned City’. Geïnspireerd door muzikale innovators als John Cage en Aphex Twin creëert Hauschka een bijna spookachtige sfeer met zijn karakteristieke pianospel en – voor het eerst – intensief gebruik van elektronische nabewerking. Tijdens deze liveshow neemt Hauschka u mee op reis door zijn denkbeeldige landschappen vertaald naar muziek, waarin hij zijn composities afwisselt met magnifieke improvisaties.

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek