Nick Mulvey naar de Stadsschouwburg Groningen

Ticketmaster

De Engelse singer-songwriter Nick Mulvey speelde jarenlang in de band Portico Quartet, waarna hij besloot om zijn eigen weg te gaan. Met die band bracht hij meerdere albums uit en werd hij genomineerd voor een Mercury Prize. Dit jaar verscheen zijn eerste album als soloartiest ‘First Mind’, met daarop onder andere de aanstekelijke single ‘Cucurucu’

Nick Mulvey liet zich inspireren door artiesten als Nick Drake en Steve Reich. In zijn voormalige band bespeelde Mulvey de hang (een moderne steeldrum) en de invloed van dit percussieinstrument is ook terug te horen in zijn solowerk: “I do the same things on the guitar that I did on the hang. It’s about repetition, hypnotic music, the groove.” Nick Mulvey werd dit jaar al door de BBC opgenomen in hun befaamde ‘Sound of…’ lijst. Reden genoeg om dit concert te bezoeken!

Maandag 24 november
Aanvang 20.15 uur
Stadsschouwburg Groningen

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek