Amorphis naar 013

Ticketmaster

013 tilburgHet Finse Amorphis komt de deathmetal-klassieker ‘Tales From The Thousand Lakes’ integraal spelen in 013! Met deze plaat maakt Amorphis in 1994 een baanbrekend en ijzersterk album. De groep voegt op deze tweede schijf succesvol psychedelische elementen en folkinvloeden toe aan een meer doomy en melodieus geluid. Volgens critici en fans is deze schijf dan ook hét Amorphis-album bij uitstek. Daar zijn de Finnen het zelf overigens grondig mee eens. Veel nummers van ‘Tales From The Thousand Lakes’ staan nog altijd prominent op de setlist tijdens optredens en maken bij de liefhebber veel los.

Om het 20-jarig jubileum te vieren, speelt Amorphis op slechts enkele plekken ter wereld dit album dan in z’n geheel. Wij zijn dan ook trots dat wij deze show in onze zaal kunnen presenteren! Om het feest te completeren stoffen de Finnen tijdens deze exclusieve show ook nog een aantal andere nummers af die zelden live ten gehore zijn gebracht! Hoeveel redenen moeten we nog noemen om je te overtuigen?

Oud ontmoet vanavond nieuw want als Special Guest brengt Amorphis vandaag Avatarium mee. Ondanks dat dit Zweedse vijftal pas sinds 2013 op het podium staat klinkt de female-fronted doom metal band alsof ze al sinds de jaren ’60 aan het rocken zijn. Dit doen ze zowel met loeizware doom riffs als fragiele elementen die perfect ondersteund worden door het stemgeluid van zangeres Jennie-Ann Smith en natuurlijk het bass spel van Leif Edling (Candlemass). De band speelde eerder dit jaar al op de afterburner van Roadburn 2014 en wij kunnen niet wachten om ze weer terug te verwelkomen in 013.

Amorphis
013
Datum: maandag 29 december ’14
Zaal open: 19:00u
Aanvang: 20:00u

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek