BRUUT! als semi-afterparty New Cool Collective in de Oosterpoort

Ticketmaster

Groningen-OosterpoortHet geluid van BRUUT! ontstond eigenlijk bij aanvang van hun eerste gezamenlijke optreden. Als afgetrainde volbloed-jazzmusici werden ze aangekondigd als ‘jazzband’ (not done in de jazzwereld). Ze konden elke sfeer neerzetten, maar het publiek verwachtte enkel een ontzettend swingende, dampende en luide band. Et voilá, dat is wat BRUUT! ze gaf.

BRUUT! maakt volgens eigen zeggen ‘superjazz’. Een groep jazzmuzikanten die alle regels binnen de traditionele jazz feitelijk aan de laars lapt. BRUUT! swingt en is ongepolijst, feestelijk, kleurig en dansbaar. Ze speelden onder meer al in Japan, Polen, Zuid-Afrika, Duitsland en Engeland en op festivals als North Sea Jazz, Noorderslag en de Uitmarkt. Ook verschenen er twee albums van de hand van BRUUT!, met het goed ontvangen ‘Fire’ (2013) als meest recente.

BRUUT! begint na afloop van het optreden van New Cool Collective in de Kleine Zaal. Publiek met een kaartje voor New Cool Collective kan het concert van BRUUT! gratis bijwonen.

Zaterdag 27 december
Aanvang: 22.15 uur
Zaal: De Oosterpoort, Foyer Kleine Zaal
Kaartverkoop start zaterdag 13 september via de website (10.00 uur) & de kassa (12.00 uur) van De Oosterpoort

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek