Protoje & The Indiggnation naar 013

Ticketmaster

013 tilburgIn Jamaica is een ware opbloei in de reggae scene aan de gang, door de pers ook wel betiteld als ‘The Revival’. Aan kop van deze nieuwe beweging staat de songwriter en filosofisch denker Oje Ken Ollivierre, beter bekend als Protoje. Zijn eerste album, ‘The Seven Year Itch’, zette de toon van deze revival: frisse, organische muziek met kritische teksten die je aan het denken zetten. Het debuutalbum sloeg in als een bom en haalde hoge noteringen in de albumlijst van Frankrijk (#3), VS (#4) en Canada (#2). Samen met zijn band The Indiggnation tourde hij door onder andere Duitsland, de Verenigde Staten, Engeland en Frankrijk. ‘The Eight Year Affair’ komt twee jaar later uit met daarop de single ‘Kingston Be Wise’, op de dag van de release werd dit de meest bekeken Youtube video in Jamaica ooit. Dit tweede album bewijst dat Protoje een vaste waarde is binnen de wereldwijde reggae scene. De fijne flow en warme stem maar vooral ook zijn gevoel voor melodie en catchy liedjes maken de muziek zeer verslavend. Protoje bewijst dat reggae van alle tijden is.

Vanavond is hij terug in 013 ter promotie van zijn derde album ‘Ancient Future’. Zijn nieuwe single ‘Who Knows ft. Chronixx’ (die afgelopen april zelf nog in 013 stond) is in mei uitgekomen en klinkt veelbelovend. Vorig jaar knalde het dak er al af in 013 dus we hebben hem met veel plezier nog een keer te gast!

Locatie: 013, Kleine Zaal
Datum: dinsdag 18 november ’14
Zaal open: 19:00u
Aanvang: 20:30u

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek