Jungle by Night naar Metropool

Ticketmaster

metropoolOp 30 januari speelt Jungle by Night in de kleine zaal van Metropool in Hengelo. Het gezelschap speelt Afrobeat en doet dit met verve gezien het grote aantal optredens op nationale en internationale festivals en podia tot aan Japan aan toe.

Jungle by Night bestaat uit 9 jonge gasten uit Amsterdam.Met 4 en 5 sterren reviews voor hun eerste albums trok de band op zegetocht door Europa. Lowlands, Sziget, Dour, noem maar op. Festivalweides gingen er aan! 2014 is het jaar dat het derde album van de band het levenslicht ziet. 24 april verschijnt ‘The Hunt’ wereldwijd via Kindred Spirits.

Grondleggers van Afrobeat als Tony Allen noemde Jungle by Night de evolutie van de muziekstroming en Seun Kuti, zoon van Fela, noemde de band de toekomst van Afrobeat. Met deze complimenten op zak ging Jungle by Night aan de slag met nieuw werk.

De sound van Jungle by Night is ruiger en vuiger dan voorheen. De hammond scheurt, de bas pompt en de beats zijn opzwepender. Afrobeats vormen in de verte nog de basis, maar rock, dance, hip hop en dub voeren beurtelings de boventoon. De voorverkoop is inmiddels van start gegaan voor het concert in de kleine zaal van het poppodium.

Hoofdact: Jungle by Night
Datum: 30 januari 2015
Locatie: Metropool, Hengelo
Aanvang: 21:00 uur
Zaal open: 20:30 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek