Art Garfunkel naar de Philharmonie Haarlem

Ticketmaster

Art Garfunkel, de legendarische zanger, geeft op donderdag 12 maart 2015 een eenmalig optreden in Philharmonie Haarlem. Met An Intimate Evening with Art Garfunkel zal de grootmeester twee uur lang voor het ene kippenvelmoment na het andere zorgen met zijn bekende en minder bekende songs, aangevuld met Art Garfunkels favoriete liedjes van collega-songwriters (o.a. Randy Newman).

Some Enchanted Evening
Art Garfunkel is niet zomaar een levende legende. Met zijn songs drukte hij een onuitwisbare stempel op de hedendaagse muziekgeschiedenis, om te beginnen natuurlijk als de helft van het legendarische duo Simon & Garfunkel, en vervolgens als solo-artiest. Op zijn 12e (!) solo-album Some Enchanted Evening, is Garfunkel de gastheer van een heerlijk muzikaal feest waar de grootste songwriters van de vorige eeuw op uitgenodigd zijn. Van Rodgers & Hammerstein tot Irving Berlin, van Harold Arlen tot George Gershwin.
“Ik hou al heel mijn leven van die songs,” zegt Garfunkel. Dit album is dan ook een logische stap in zijn leven. “We leven in een chaotische, nerveuze wereld, waarin ik wil kalmeren. Het is tijd om stil te staan bij de dingen, om na te denken, tijd voor dialoog en voor humor. Het is het moment voor zachte muziek, voor een warm, charmant en liefdevol geluid.”

Garfunkel werd wereldberoemd door de onvergetelijke hits en albums die hij maakte met zijn vriend Paul Simon. Simon & Garfunkels Greatest Hits is het best verkochte album ooit door een duo gemaakt. Niet verwonderlijk als je ziet wat er op die plaat staat: Mrs. Robinson, Scarborough Fair, The Sound Of Silence, The Boxer, Bridge Over Troubled Water, … De ene klassieker na de andere!

Begin jaren ‘70 besloten Simon & Garfunkel elk hun eigen weg op te gaan. Garfunkel heeft sindsdien 12 soloplaten uitgebracht, waaronder: Angel Clare, Watermark, Scissors Cut, Garfunkel (Greatest Hits), America, Songs From A Parent To A Child, Everything Waits To Be Noticed en Some Enchanted Evening.
In die periode speelde hij als acteur in enkele grote Hollywoodfilms (o.a. Carnal Knowledge en Catch 22), en publiceerde het poëzie-album Still Water. Ook maakte hij een onwaarschijnlijke trektocht te voet door Amerika. Hij wilde zijn land herontdekken. In die periode besefte Garfunkel wat hij het liefste doet: op een podium staan en mensen entertainen. “That’s my life”, zei hij en dat is precies wat hij in de Haarlemse Philharmonie zal doen, met een heerlijke mix van oude bekende en nieuwe ontroerende songs.

An Evening with Art Garfunkel
Donderdag 12 maart 2015
Philharmonie Haarlem
Zaal open 19.30 u
Aanvang 21.00 u
Kaartverkoop start aanstaande zaterdag 20 september om 10.00

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek