Damien Rice op 27 oktober naar Carré Amsterdam

Ticketmaster

carreOp maandag 27 oktober komt Damien Rice voor een exclusief concert naar Carré Amsterdam. In 2002 wist Damien Rice iedereen te verrassen met zijn debuutalbum O. De pure en melancholische liedjes slaan in als een bom en het levert hem de Shortlist Music Price op in 2003. Mede door de samensmelting van zijn stem met die van Lisa Hannigan krijgen nummers als Volcano en The Blower’s Daughter nog meer lading en diepgang. In 2006 weet Rice zijn succes te overtreffen met het album 9, met daarop de single 9 Crimes.

Ook live blijkt de Ierse singer/songwriter op verschillende plekken uit de voeten te kunnen. Kleine, intieme zaaltjes, grote concertpodia en zelf festivals worden ingepakt door zijn oprechte en toegewijde shows die elk publiek stil krijgen. Ook als de samenwerking met Lisa Hannigan eindigt blijken de liedjes rotsvast te blijven staan. Of hij nu met zijn band optreedt of solo.

Onlangs kondigde Rice een nieuw album aan. Na een pauze van 8 jaar komt My Favourite Faded Fantasy op 31 oktober uit. Dit album heeft Damien Rice samen met producent Rick Rubin opgenomen in Los Angeles en Reykjavik. Over de samenwerking zegt hij: “Ik ging naar Rick gebaseerd op wat ik nog niet van hem wist in plaats van wat ik wel van hem wist. Op de een of andere manier had ik het gevoel dat ik m’n op me gemak kon voelen bij Rick en dat ik me bij hem kwetsbaar kon opstellen.”

Damien Rice
Maandag 27 oktober
Carré – Amsterdam
Aanvang: 20:00 uur.
Kaartverkoop start vrijdag 19 september om 10:00

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek