Devin Townsend Project naar de Effenaar

Ticketmaster

EffenaarStrapping Young Lad held met zijn Devin Townsend Project en 2 gruwelijke supports naar grote zaal van de Effenaar. De Canadese metal legende Devin Townsend is terug on the road, vermaakt zich met zijn ‘Casualties of Cool’ project, maar knalt ook lustig door met zijn Devin Townsend Project. De gitarist breekt in 1993 door als zanger bij Steve Vai, maar besluit zijn gekte als gitarist, zanger en producer de vrije loop te laten in de experimentele metalband Strapping Young Lad. ‘Z²’ heet overigens het nieuwe album dat eraan komt, dus hou het in de gaten.

Als soloartiest heeft heeft hij een duizelingwekkende variëteit aan muziek uitgebracht: van hardrock via progrock en ambient tot countryrock en blues. Vandaag komt Devin in Eindhoven langs met een vernietigend vette show en neemt voor de gelegenheid nog twee gruwelijke bands mee ook.

Periphery
Na tours met Meshuggah, Dream Theater, The Dillinger Escape Plan en Animals As Leaders is het nu tijd voor een nieuwe prachtnaam op hun CV. Maar beschouw deze mannen niet als veredeld voorprogramma, dit is serieuze shit met drie gitaren en zanglijnen die direct aan je hersens blijven kleven! Een van de beste progressieve metalbands van vandaag de dag.

Shining
Ja, er zijn meer bands met dezelfde naam, maar we hebben het nu uiteraard over de Noorse blackjazz mannen. Hun laatste album heet ‘One One One’ en dat klinkt alsof Trent Reznor van Nine Inch Nails seks heeft gehad met John Coltrane. Maar wees niet bang, de jazz in Shining geeft de sfeer, de rest van hun muziek is gewoon genadeloos vet.

Locatie: Effenaar, Grote zaal
Datum: Vr 27 mrt `15
Aanvang: 19:30 uur
Zaal open: 19:00 uur
Start voorverkoop: Vr 19 sep `14

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek