Jacky Checker, Abysmal Darkening, Subimago, The Devil’s 3rd en Repeat op eXposed’s Final in 013

Ticketmaster

013 tilburgeXposed was lange tijd de vast avond in 013 waar bands uit de basement oefenruimtes hun skills live op het podium konden tonen. Gezien de basement binnenkort gaat sluiten vanwege de verbouwingsplannen van 013 geven we met deze eXposed: The Farewall Edition nog één keer de plek aan de bands om de Kleine Zaal plat te spelen. En met de volgende line-up gaat dat prima lukken:

Jacky Checker laat zich inspireren door het geluid van de jaren ’80 en voorbeelden zoals David Bowie en Joy Division. Dit vertaald zich terug in hun teksten die zich vaak richten op de donkere zijde van liefde en ontsnappen aan het dagelijkse leven. Het is echter niet alleen kommer en kwel, Jacky Checker weet ook lekker het gaspedaal in te trappen en ouderwets te rocken.

Abysmal Darkening brengt je traditionele doom riffs, maar ook elementen van 70’s proto metal. De band typeert hun muziek zelf als ‘Audio sonic terrorism’ en wij kunnen niks anders dan het daar mee eens zijn.

Subimago kiest voor een iets minder donkere variant door electro invloeden toe te laten in hun postrock. Hun subtiele doch gelaagde tracks worden vaak ondersteund door industriele beats waarmee ze het publiek opzwepen.

Opzwepen doen de heren van The Devil’s 3rd ook, maar dan met ziedende thrash metal die uitnodigt tot de betere moshpits. En als de muziek je nog niet tot beweging aan zet dan doet de frontzanger dat wel met zijn energieke performance.

Repeat maakte in oorsprong akoestische muziek, maar toen de band een drummer en bassist toevoegde kwamen hun songs pas echt tot hun recht. De band speelt zowel covers als eigen materiaal dus verwacht een feest der herkenning.

Kom je locals supporten op deze laatste editie van eXposed, het mooiste? De avond is geheel gratis!

Locatie: Kleine Zaal
Datum: vr 24 okt ’14
Entree: Gratis
Zaal open: 19:00u
Aanvang: 19:30u

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek