Nihill met Wiegedood en Wederganger naar 013

Ticketmaster

013 tilburgNooit eerder dekte een bandnaam de lading zo goed als bij Nihill. Dit geheimzinnige gezelschap sleurt je zo diep de blackmetal in dat elk greintje zonlicht onttrokken wordt en ontsnappen onmogelijk lijkt. Het is knap dat zo’n extreem genre nog verder opgerekt kan worden, maar Nihill krijgt het voor elkaar. Met veel noise en sfeer kent deze band sonisch geen gelijke. Nihilistischer krijg je het niet. Dat wordt ook snel opgemerkt onder blackmetal-fans. De eerste pressing van het desolate werk ‘Verdonkermaan’ krijgt veel internationale aandacht en verkoopt binnen no-time uit. En dat terwijl de band nog nooit live had gespeeld. Op Roadburn 2013 is de band voor de eerste keer op een podium te zien. Het zorgt voor een ramvolle zaal met een gigantische rij voor de deur. Live optredens zijn nog steeds schaars, maar met de komst van het nieuwe album ‘Verderf’ klimt Nihill nogmaals de bühne op voor een exclusieve albumrelease show!

De naam Wiegedood zal zelfs menig blackmetal-fan nog niet veel zeggen, maar daar komt snel verandering in. Wiegedood is de nieuwe band met leden van Hessian, Amenra, Rise And Fall en Oathbreaker. Verwacht asgrauwe, dodelijke klanken die je ziel vastgrijpen. Wederganger brengt folkloristische blackmetal die verhaalt over de Germaanse mythologie en, zoals de naam al voorspelt, de wereld van de ondoden.

Locatie: 013 Kleine Zaal
Datum: za 6 dec ’14
Zaal open: 19:30u
Aanvang: 20:00u

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek