Rewire Festival naar het Paard van Troje

Ticketmaster

paard van trojeRewire is een jaarlijks internationaal festival voor avontuurlijke muziek van nu. Het festival presenteert een breed programma met de focus op elektronische muziek, neoklassiek, new jazz, experimentele pop en geluidskunst, met vaak nieuwe verrassende nieuwe muziekstukken en samenwerkingsverbanden.

LEE GAMBLE live (UK)
Volgens Rolling Stone magazine behoort Lee Gamble tot “one of the 10 New Artists you need to know” (augustus 2014). Gamble staat bekend om zijn mix van techno, jungle en vintage house. Op creatief vlak zit Gamble niet graag stil en omarmt hij steeds weer andere benaderingen en technieken. Dit is te horen op zijn twee nieuwste releases: de EP Kuang en de LP KOCH, die op 12 september uitkomt op het PAN label uit Berlijn. Op vrijdag 7 november presenteert Lee Gamble zijn nieuwe audiovisuele live show samen met Dave Gaskarth.

GARDLAND (AU)
Gardland has been described as a “cracked energy exchange” between Alex Murray and Mark Smith. The ideas for their recent LP, Syndrome Syndrome, came about after a (doubtless bruising) ten day ‘“psychedelic desert excursion”; far from their homes in Sydney, Australia. Although Garland state they are “happy to co-exist with disorder”, the duo’s music doesn’t always seem driven by a love for chaos. Rather, Gardland use the rapid stabs, blurts and squiggles to form strong melodic passages; in a wider – and colourful – electronic attack.

DRVG CVLTVRE (NL)
De Tilburgse producer Vincent Koreman wordt geroemd om zijn compromisloze visie op techno en doom house. Eerder dit jaar was zijn track American Psychosis [Part one] uitgeroepen tot This Weeks Best New Track door The Guardian. Drvg Cvltvre tekende onlangs bij het legendarische Amerikaanse label Nervous Records (met releases van o.a. Todd Terry en Frankie Knuckles).

ALBERT VAN ABBE (NL)
Eindhoven’s Albert van Abbe sees himself as one of the underdogs of the electronic music scene; often exploiting his relatively low profile to further map out, and periodically reboot his vision. His music often plays up to his ‘outsider’ ethos; and can best be described as visceral, often headstrong dance music, tempered by a richness of texture and a melancholic tone. Van Abbe start his own label, No Comment, in 2010. No Comment releases collaborations with artists like Convextion, Sleeparchive and Gerald Donald.

Datum: 7 november
Zaal open: 19:30 uur
Aanvang: 20:30 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek