Nederlandse tour voor Ozark Henry uitgebreid

Ticketmaster

Ozark Henry is de artiestennaam van de Belgische singer/songwriter Piet Goddaer. Op 26 september 2014 verschenen in Nederland zijn zevende solo album ‘Stay Gold’, met onder andere de single “I’m Your Sacrifice”, en een nieuw live-album, ‘Live 2014: The Journey Is Everything’. Vanaf 19 november staan er daarnaast inmiddels al een achttal concerten op de planning.

Het afgelopen jaar was zeer bijzonder voor Ozark Henry, en maakte duidelijk hoe groot de status van deze artiest is. Zo werd hij door MTV Europe genomineerd als ‘Best Belgian Act’, was hij de op één na meest gedownloade Belgische artiest, behaalde de single “I’m Your Sacrifice” ook in Italië de platinastatus, bivakkeerde het album een jaar in de Belgische albumcharts, is een wereldwijde release inmiddels een feit, werd een unieke samenwerking met het Nationale Orkest van België bevestigd en nam hij de rol van ‘Brand Ambassador’ voor ontwerpster Ann Demeulemeester over van Lou Reed.

De albumtitel komt uit de quote “Stay Gold, Ponyboy. Stay Gold” uit de roman The Outsiders van S.E. Hinton. Het citaat staat voor: “Bewaar je onschuld, blijf puur, blijf eerlijk tegenover jezelf”. Voor de opname van het album ging Ozark Henry terug naar de werkwijze die hij hanteerde aan het begin van zijn carrière. Hij behield de absolute controle over het proces en deed alles zelf, het schrijven van de songs, de opnames, productie en het bespelen van alle instrumenten.

‘Live 2014: The Journey Is Everything’ werd tijdens de festivalzomer van dit jaar opgenomen en vormt het muzikale relaas van een reis door Europa, in het jaar van Ozark Henry’s internationale doorbraak.

Tourdata:
19 november 2014 Muziekgebouw Frits Philips, Eindhoven
04 december 2014 Paard van Troje, Den Haag
16 december 2014 TivoliVredenburg, Utrecht
06 januari 2015 Oude Luxor Theater, Rotterdam
08 januari 2015 De Oosterpoort, Groningen
09 januari 2015 Muziekcentrum Enschede, Enschede
10 januari 2015 Theater Heerlen, Heerlen
17 januari 2015 Theaters Tilburg, Tilburg

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek