Queen + Adam Lambert naar Ziggo Dome

Ticketmaster

ZiggoDomeQueen + Adam Lambert kondigden vandaag een uitgebreide tournee aan. Als onderdeel daarvan bezoekt de band op vrijdag 30 januari de Ziggo Dome in Amsterdam. De tour, die half januari start en zes weken duurt, volgt op hun uitverkochte vorige wereldtournee die deze maand net werd afgerond. Na concerten in Noord-Amerika, Australië, Nieuw-Zeeland en outdoor festivals in Korea en Japan nemen Queen + Adam Lambert weinig tijd om op hun lauweren te rusten en gaan opnieuw op pad met hun veel geprezen samenwerkingsproject.

Twee jaar geleden toerden muzikanten Brian May, Roger Taylor en Adam Lambert al kort door Europa. Nu komen ze er terug voor een langere tournee van 21 shows in tien landen. De tournee begint op 13 januari in Newcastle en komt na zeven concerten in het Verenigd Koninkrijk naar Frankrijk, Duitsland, Nederland, Oostenrijk, België, Italië, Denemarken, Tsjechië en, tot slot, Zwitserland. Voor hun afgelopen Amerikaanse tournee verkocht de groep 24 data in recordtijd uit.

Queen trad voor het eerst op met Adam Lambert tijdens de finale van American Idol in 2009 met hun klassieker ‘We Are The Champions’. Daarna speelden ze weer samen tijdens de MTV European Music Awards in Belfast. In de zomer van 2012 gaven ze hun eerste live-concerten tijdens drie uitverkochte shows in Hammersmith Apollo in Londen en traden tevens op in Rusland, Oekraïne en Polen.

Adam Lambert over wat de fans kunnen verwachten: “Aan de technische kant is dit absoluut een grotere productie dan twee jaar geleden. We doen veel meer steden aan en hebben besloten het podium en de visuals daarop aan te passen. En natuurlijk spelen we alle hits.”
“We hebben een zeer interessant decorontwerp,” zegt Brian May. “Het is groots en gedurfd. We halen er alles uit”, aldus de gitarist. “Elke keer dat we met Adam en onze muziek werkten bewees hij zich als de meest ongelooflijke frontman,” zegt Roger Taylor. “Hij is een sensatie. Freddie had een enorm bereik en Adam kan dat aan. Hij is een uitzonderlijke zanger, een groot talent en past echt bij onze theatraliteit. Het voelt vertrouwd.”

Voor nu lijkt de samenwerking tussen Queen en Adam Lambert zich te beperken tot deze liveoptredens. Lambert rondt momenteel de opnamen van zijn derde album af. May en Taylor zijn bijna klaar met hun komende album ‘Queen Forever’, een nieuwe verzamelaar die niet eerder uitgebracht materiaal met Freddie Mercury bevat en verschijnt op 10 november.

Queen zette een duizelingwekkend en ongeëvenaard aantal verkochte albums en gewonnen prijzen op haar naam. Met een recordverkoop van honderden miljoenen platen, waaronder een ongekende reeks nummer 1 albums en hitsingles, staat Queen nog steeds in de iTunes Top 10 aller tijden. Eerder dit jaar werd Queen met het album ‘Greatest Hits’ officieel erkend als de eerste act die meer dan zes miljoen exemplaren van een album wist te verkopen in het Verenigd Koninkrijk en versloeg daarmee zelfs ‘Sgt. Pepper’ van The Beatles met bijna een miljoen stuks. Minstens één op de drie Britse huishoudens heeft een exemplaar van hun ’Greatest Hits’ in huis.

Adam Lamberts optredens in het achtste seizoen van American Idol worden nog steeds beschouwd als de meest opvallende in de geschiedenis van het programma. Zijn debuutalbum ‘For Your Entertainment’, met daarop de hit ‘Whataya Want From Me’, leverde hem een Grammy nominatie op voor Best Male Pop Vocal Performance. Zijn tweede album, ‘Trespassing’, kwam binnen op nummer 1 in de Billboard lijst. Zijn daaropvolgende tournee bracht Lambert van Australië tot Zuid-Afrika, Azië en Oost-Europa en mondde uit in een uitverkochte arenashow in Helsinki, Finland. In 2013 had Lambert een gastrol in de populaire tv-serie ‘Glee’. Zijn derde album is in aantocht.

Queen + Adam Lambert
Vrijdag 30 januari 2015
Ziggo Dome, Amsterdam
Aanvang: 20.00
Kaartverkoop start vrijdag 3 oktober om 10.00 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek