The Mavericks naar Haarlem

Ticketmaster

The Mavericks (“Dance The Night Away!”) komen voor het eerst in tien jaar weer naar Nederland! De legendarische band doet slechts twee shows in Nederland, waarvan één in Enschede. Voor de één is deze band een vertrouwde Gouden Oude, voor de ander een nooit te vergeten jeugdsentiment. En wie weet wat voor nieuwe fans de mannen weten te veroveren met deze show! Voor wie even wakker geschud moet worden: The Mavericks (USA) maakte fenomenale ‘neo-traditional’ countrymuziek vol pop en Latin invloeden met een zwiepende maximale hit-kwaliteit en de formatie deed in hun succesperiode maar liefst 9 keer het grote Wembley in Londen aan – achter elkaar!

Soms valt alles op zijn plaats in het universum. Toen de eerste twee bandleden eind jaren tachtig elkaar ontmoeten, begon een ongekend succesverhaal: wanneer leadsinger Raul Maulo en bassist Robert Reynolds elkaar tegenkomen in een platenzaak en erachter komen dat ze dezelfde muzieksmaak delen. That’s it! Niet veel later was de band volledig, en veroverde in minder dan geen tijd een stevige plek tussen alle wereld-acts van die dagen. In het roemruchte bestaan van The Mavericks werden zes studioalbums gemaakt en met hun grootste hit ‘Dance The Night Away’ die in 1998 uitkwam bereikten ze het toppunt van hun faam ook in Nederland en België.

Er is niet zo lang geleden een nieuw album verschenen, toepasselijk “In Time” genoemd, waarop de invloeden weer als vanouds heerlijk uiteenlopen: heen-en-weer stampend tussen Dean Martin en ZZ Top, of George Jones en Ravel, worden er weer nieuwe grenzen verlegd, resulterend in een even vertrouwde als verrassende mengeling van country, garage, Latin, soul en dat ongrijpbare ‘torch song-element’ waar The Mavericks patent op hebben!

11 maart 2015
Philharmonie Haarlem
Aanvang: 20:15 uur
Voorverkoop start zaterdag 4 oktober om 10.00 uur.

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek