Festival Grijze Snaren naar Patronaat

Ticketmaster

Patronaat-HaarlemVuige rock ‘n’ roll, blues uit de krochten van de ziel en rammelende trashmetal in alle zalen van het Patronaat. Een eerbetoon aan de bands die de aan de basis van de muziekgeschiedenis van Haarlem staan, dat is de gedachte achter “Ik heb eerbied voor jouw grijze snaren”. Gitaarlem organiseert deze speciale avond om de jonkies van nu te laten zien waar het ooit begon, maar zeer zeker ook om aan de ‘oudere jeugd’ te bewijzen dat deze bands nog altijd springlevend zijn!

Speciale aanbieding!
In aanloop naar Serious Request zal de Stichting Gitaarlem meerdere muzikale evenementen organiseren. Deels om geld te genereren voor ‘meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden’, maar ook met als doel om Haarlem op de kaart te zetten als échte muziekstad. Een missie waar de stichting na het vertrekken van Het Glazen Huis uit Haarlem, gewoon verder mee gaat.

In de grote zaal vier bands die er toen en nu nog steeds toe doen:
The Bintangs staan na 53 jaar nog net zo stevig als de Genuine Bull uit de beginjaren.
John the Revelator is wat jonger. De band draait al 46 jaar mee en toert nog relgematig in oa Austalië.
Broekieband Sjako! Speelt sinds 1981 de powerrock zoals we van bands als Toto gewend zijn, maar dan wel met dat Haarlemse randje.
The Analogues is misschien wel de beste Beatles-coverband van dit moment. Ze zullen integraal Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band uitvoeren.
In de kleine zaal spelen drie coverbands alle denkbare muziek vanaf de jaren ’60 tot heden. Geen discodeuntjes, maar wel muziek van Bob Dylan tot The Black Crowes.
Het Patronaatcafé is het podium voor trashmetal, swampblues en rammelpunk. Verwacht The Stooges, jaren ’50 gitaren en punk uit de tijd dat het woord nog niet eens bestond.

Line-up:
Grote zaal Sjako!, The Bintangs, John the Revelator en The Analogues
Kleine zaal: The BieT, Certified Fools, Fox and the Mayors
Café: o.a. Sgeurvreters, Dum Dum Boys, Citadel (more to be announced)

Net als bij alle activiteiten van Gitaarlem in 2014 gaat de volledige opbrengst van “Ik heb eerbied voor jouw grijze snaren” naar Serious Request 2014.

zondag 16 november
Zaal open: 19.00 uur
Aanvang: 19.30 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek