The Proper Ornaments naar Hedon

Ticketmaster

hedonNeo-psychedelische popgroep The Proper Ornaments komen helemaal uit Londen hun muziek naar Zwolle brengen. De band komt voort uit inspiraties als The Velvet Underground en The Beach Boys. Hun debuutalbum Wooden Head bestaat uit veertien aangrijpende strakke en melodische pop liedjes met een diepe, donkere ondertoon.

Max Claps en James Hoare zingen en schrijven beide de muziek. Magazine Loud & Quiet omschrijft de band als: “Het gezamelijke project van James en Max, als je het hoort weetje waarom het een waardevol project is. Het is alsof de heren voor elkaar gemaakt zijn, zoals Hugh Grant en Julia Roberts”.

Hoe Max Claps en James Hoare elkaar hebben ontmoet is een bijzonder verhaal. In 2008 vloog Max uit Buenos Aires naar Londen onder begeleiding van Rolling Stones manager Andrew Loog Oldham. De heenweg naar Londen ging alleen wat moeilijker dan verwacht, Claps verteld: “De dag voordat ik vloog naar Londen ben ik overreden door een auto en moest uit het ziekenhuis ontsnappen, met mijn verband om en hechtingen in mijn hoofd, om er voor te zorgen dat ik in Londen zal aankomen”. Een paar weken later kwam Max in een vintage kledingwinkel James Hoare tegen. James was een boek aan het lezen over de The Velvet Underground, nadat zijn vriendin laarzen had gestolen. Max en James kwamen erachter dat ze beide een liefde hadden voor the Velvet, liefde, vilt en West Coast Pop en begonnen samen muziek te schrijven.

Met het album Wooden Head, bewijst The Proper Ornaments dat het nog steeds mogelijk is om een album met pure pop perfectie te maken. The Proper Ornaments zijn op weg om iedereens hart te stelen.

Zaal: Hedon, Zwolle
Datum: zondag 23 november 2014
Aanvang: 21:00
Zaal open: 20:30

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek