Albumrelease Benelux Portugese rockband Paus in Pllek

Ticketmaster

Op woensdag 22 oktober presenteert de Portugese band Paus hun nieuwe album Clarão in Pllek in Amsterdam. Paus is een Portugese band, die in eigen land al enorm populair is en nu langzaam Europa aan het veroveren is. Het geluid van Paus is uniek en daardoor niet makkelijk te omschrijven. Een combinatie van progrock, hardcore en samba in een experimenteel jasje komt wellicht het meest in de buurt.

Paus is het Portugese woord voor toverstokken en refereert naar de kern van de band: de twee drummers. Daarnaast bestaat de band uit een bassist/toetsenist en toetsenist/gitarist. Opgericht in 2009, hebben ze een jaar gewerkt aan hun eerste EP. Op basis van deze EP speelde Paus op twee belangrijke Portugese festivals: Optimus Alive en Paredes de Coura. In 2011 volgde het debuutalbum, waarmee zij op de derde plek in de Portugese billboards kwamen, in de lijst van beste albums in 2011 werden genoemd door de Portugese media en hun optredens in eigen land aanvulden met festivals in Spanje, waaronder het Primavera Sound in Barcelona.

Met de release van hun tweede album ‘Clarão’ verspreidt de muziek van Paus zich over heel Europa. Ook hebben zij dit jaar al verschillende shows gedaan in de Benelux, zoals op Eurosonic/Noorderslag, Merlinpop in Meerlo, Le Micro Fest in Luik en de Nacht van de Kunst en de Wetenschap in Groningen.

Datum: 22 oktober
Zaal: Pllek, Amsterdam
Aanvang: onbekend
Zaal open: 20.30 uur.

Pllek is bereikbaar met de pont naar het NDSM terrein, zowel vanaf Centraal Station als vanaf de Houthavens in Amsterdam West.

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek