UK feat. John Wetton & Eddie Jobson naar Boerderij Zoetermeer

Ticketmaster

BoerderijDatum: zaterdag 28 feb 2015
Zaal: Jupiler Zaal
Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:30
Voorverkoop: 35,- (excl. servicekosten)
Dagkassa: 39,-

Supergroep UK verwierf eind jaren ’70 grote bekendheid. De oprichter van UK, John Wetton en violist Eddy Jobson zullen met hun band de nummers van UK nieuw leven in blazen. UK werd in 1978 opgericht door bassist/zanger John Wetton en drummer Bill Bruford. Zij kenden elkaar van de band King Crimson. Bruford speelde ook bij Yes en Genesis. Wetton maakte enige tijd deel uit van de Britse hardrockband Uriah Heep. In eerste instantie was Rick Wakeman (Yes) bij het project betrokken, maar uiteindelijk werd het Eddie Jobson, die naast toetsen ook elektrische viool speelde en meespeelde op albums van o.a. Curved Air en Roxy Music. Alan Holdsworth, die op de soloalbums van Brufford te horen is werd als gitarist aangetrokken.

Het eerste UK album verschijnt in 1978, en laat een geslaagde mix horen van progressieve rock en jazzrock, in de lijn van King Crimson en Bruford, maar virtuozer en met een meer bombastisch, ‘symfonisch’ geluid, met avontuurlijke, doch toegankelijkere nummers. De belangrijkste songwriters zijn Wetton en Jobson. De groep valt echter in 1979 uit elkaar. John Wetton zien we later terug in de band Asia. Eddie Jobson richt de band Zinc op, en maakt onder andere de elpee The Green Album met o.a. Gary Green van Gentle Giant. Halverwege de jaren ’90 komt het bericht dat Wetton en Jobson opnieuw gaan samenwerken, maar er verschijnt geen nieuw UK album. In april 2011 vindt er toch een reünie plaats en spelen John Wetton & Eddie Jobson toch enkele malen samen onder de naam UK in Tokyo, San Francisco, New York en Boston. In 2012 stond UK voor een uitverkochte zaal in Cultuurpodium Boerderij. In 2015 is de band opnieuw te zien voor een exclusieve Nederlandse show, dus grijp deze

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek