Fink naar 013

Ticketmaster

013 tilburgFin Greenall is de man achter Fink. In de jaren ’90 bekend als techno DJ / producer, nu als begenadigd muzikant met wonderschone indiesongs. Sinds Greenall’s transformatie van elektronische muziek naar singer-songwriter heeft hij inmiddels vier veelgeprezen albums uitgebracht en werkte hij in de studio met o.a. John Legend en Amy Winehouse. Ook boekte hij uitermate veel live succes. Waaronder op grote festivals als Lowlands, Pukkelpop en Sziget.

Het meest recente album Hard Believer is geproduceerd door Billy Bush (Garbage, Beck, Foster The People) en uitgebracht op het eigen label R’COUP’D. Hard Believer heeft een Nederlands tintje: het album is gedeeltelijk opgenomen in Amsterdam en bevat bijdragen van zanger/pianist Ruben Hein naast de inbreng van vaste bandleden Tim Thornton (drums/gitaar) en Guy Whittaker (bas).

Het album laat een breed muzikaal spectrum horen: van folk naar electronica, blues en rock. Maar het is bovenal de kwaliteit van de liedjes die Fink tot één van de grootste hedendaagse songwriters maakt. De single ‘Looking Too Closely’ is nog steeds veelvuldig op de Nederlandse radio te horen.

Op 8 maart 2015 komt Fink terug naar Nederlandse bodem voor een ongetwijfeld betoverend en bezwerend optreden in 013!

Zaal: 013
Datum: zondag 8 maart ’15
Zaal open: 19:00u
Aanvang: 20:00u

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek