Fink naar De Oosterpoort

Ticketmaster

Groningen-OosterpoortFink is de artiestennaam van Fin Greenall. Hij begon zijn carrière als dj/producer van elektronische muziek, maar gaat tegenwoordig door het leven als singer-songwriter. Hij leerde zichzelf al op jonge leeftijd gitaarspelen en dat is de basis voor zijn latere muzikale switch.

In zijn beginjaren bracht Fin Greenall verschillende techno en triphop projecten uit onder de aliassen EVA, Sideshow en later ook Fink. Onder die naam releasde hij zijn debuutalbum ‘Fresh Produce’, waarmee hij naam maakte in de dance-scene. Ook produceerde hij o.a. voor een toen nog onbekende Amy Whinehouse. In 2006 verscheen zijn eerste album als singer-songwriter, genaamd ‘Biscuits for Breakfeast’.

Dit jaar verscheen er een nieuw album van Fink, ‘Hard Believer’. Een van de mensen waarmee hij samenwerkte is de Nederlandse jazzpianist Ruben Hein. Het album is geïnspireerd door de grillen van het leven en vooral op het gebied van songwriting heeft Fink zichzelf wederom naar een hoger niveau getild. Muzikaal gezien balanceert de plaat tussen folk, elektronica, blues en rock.

Datum: Vrijdag 6 maart 2015
Aanvang: 20.00 uur
Zaal De Oosterpoort, Grote Zaal

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek