Mieke Stemerdink naar Bibelot

Ticketmaster

BibelotWe kennen Mieke Stemerdink natuurlijk al als de zangeres van De Gigantjes, maar sinds het uit elkaar vallen van die band in 2000 heeft ze zeker niet stilgezeten. Stemerdink heeft jarenlang opgetreden met Mieke Giga’s New Swing Show, een big band formatie van zeventien muzikanten. Ook is ze het gezicht van Mieke und 3 Männer im Schnee met Duits repertoire van o.a. Nina Hagen. Daarnaast speelt Mieke in een smartlappenband en maakt ze onderdeel uit van de befaamde all girl-formatie Girls Wanna Have Fun. Nu heeft ze onder hiphoplabel Top Notch haar solo-debuut ‘Oh Liefde’ uitgebracht. Het album bestaat uit een collectie van klassieke Nederlandse smartlappen en nieuw materiaal dat geschreven is door Huub van der Lubbe (De Dijk) en Guido Belcanto.|

“Ik heb geprobeerd om Tante Leen als Billy Holiday te laten klinken en Holiday liedjes als Tante Leen,” zegt Stemerdink. “Holiday is vanuit mijn jazzachtergrond, de basis. Het levenslied is mijn liefde. De liedjes op dit album gaan over moeders, mannen, hoeren en de dood. Achtergronden en landsgrenzen doen er niet toe, uiteindelijk komt alles op deze plaat uit bij de liefde.” Waardering voor ‘Oh Liefde’ is er ook van het journaille; het kreeg bijvoorbeeld van Het Parool de volle 5 sterren: “Stemerdink galmt en snikt met totale overgave, geruggesteund door fenomenale arrangementen.” De smartlap is overduidelijk weer helemaal terug van weggeweest, en dat hebben we te danken aan Mieke Stemerdink!

Mieke Stemerdink
Datum: 14 november
Zaal open: 20:30 uur
Aanvang: 21:00 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek