Robert Baarda en Fokko in Hedon

Ticketmaster

hedonROBERT BAARDA
Reeds als kind bedacht Robert Baarda zijn eigen melodielijntjes en vanaf zijn 18e schrijft hij eigen nummers. Met de gitaar als begeleidend instrument beschikt hij over een flinke stapel eigen nummers waarmee hij met enige regelmaat optreedt. In zijn nummers probeert hij de wereld, zoals hij die ziet, te vatten. De teksten zijn veelal als portretten van personages in bijzondere sociale en/of emotionele situaties. Herkenbaar, toegankelijk, maar nooit oppervlakkig en simpel. Na twee EP’s uitgebracht te hebben, is Robert Baarda druk bezig met het realiseren van zijn grote droom; het uitbrengen van een volledig geproduceerd muziekalbum met 12 eigen (Engelstalige) werken. Onder de naam ‘Modern Freak Show’.

FOKKO
Fokko komt uit Kampen en schrijft liedjes in het Nederlands, over meisjes en van alles. Net verscheen de tweede EP ‘Fokko II’, waarvan de single ‘Ahoe’ meteen airplay kreeg op 3FM. Live speelt Fokko als akoestische popband zich een slag in de rondte. Zo zullen voor Popronde 2014 meer dan twaalf steden worden aangedaan. Fokko is te kennen via het snellere ragwerk bij punkrockband ‘Jeremy’s en de Nederlandstalige powerpop van ‘Want Want’. Inmiddels heeft Fokko heel wat festivals (o.a. Lowlands, Zwarte Cross, Noorderslag) aangedaan en veelvuldig de ether mogen vervuilen bij o.a. 3FM. Vanaf 2013 beperkt hij zich in zijn muziek niet langer tot de afgebakende genres en treedt hij gewoon op onder de naam ‘Fokko’, waarbij hij zich gesterkt weet door de kundige ondersteuning van Bob Boevé (toetsen, zang) en Gelke Boontje (percussie, viool). Er zijn nog steeds energieke nummers bij, maar die maken deel uit van een gevarieerd geheel. Waar naast leuke, snelle en snedige liedjes, ook ingetogen nummers hun plek krijgen, met verfijnd pianowerk en snarengetokkel, want per slot van rekening loopt hij al tegen de dertig.

Datum: zondag 30 november 2014
Aanvang: 21.00
Zaal open: 20.30
Locatie: Hedon, Kleine Zaal

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek