Spektrum XL in het Patronaat met hele dikke line-up

Ticketmaster

Patronaat-HaarlemSpektrum XL gaat weer eens door tot in de vroege uurtjes en heeft daarvoor een hele dikke line-up op het programma.

Calyx & Teebee zijn individueel en als duo echte drum and bass legendes. Beide heren zijn al meer dan tien jaar verantwoordelijk voor vele baanbrekende producties in het genre. Hun discografie is gigantisch: zeven volledige albums, een eindeloze hoeveelheid EPs, remixes voor artiesten zoals Little Dragon, DJ Shadow, Skream, Example, Michael Woods, Excisicon en Spor. Futuristische drums, baslijnen die je buik doen draaien en vooral hele dikke dj-sets: Calyx & Teebee zijn terug in Patronaat!

Ook het nieuwste talent uit de Hospital stallen komt over vanuit de UK. Etherwood is in korte tijd doorgegroeid tot de absolute top. Zijn geluid doet het net zo goed op de dansvloer als overdag bij de koffie. Dit komt doordat Etherwood zijn muziek naast dikke bassen ook van atmosferische vocalen en dromerige akkoorden progressies voorziet. Bovendien voorziet hij veel platen van zijn eigen vocalen. De funk spat er in Etherwood zijn dj-sets vanaf, een trillende dansvloer is onvermijdelijk.

Om iedereen een extra smerig te laten kijken is Original Sin eindelijk terug in Nederland. Deze producer is een ware meester van de wobbel-bass maar met zijn nieuwere releases laat hij zien dat hij net zo gemakkelijk een dikke neuro-klapper à la Noisia kan maken. Maar dat is nog niet alles. Opkomend liquid-funk talent Actraiser is labelgenoot van Etherwood maar ook van onze eigen Sektor & Subsequent. Ook hij komt vanuit de UK speciaal voor Spektrum over om de avond te voorzien buitengewoon rollende drum and bass.

Om iedereen tot aan het eind te laten beuken is ook Karimooo eindelijk van de partij. Deze dnb-demoon heeft een voorkeur voor de latere sets zodat hij alle remmen flink los kan gooien. Zoals gewoonlijk zijn de stuiternde residents Sektor & Subsequent en MC Swift aanwezig om de avond compleet te maken!

Datum: Vrijdag 12 december
Zaal: Patronaat, Haarlem
Aanvang: 23.00 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek