The Strokes-frontman Julian Casablancas met The Voidz naar de Melkweg

Ticketmaster

melkweg2Natuurlijk ken je Julian Casablancas als zanger van The Strokes, de band die in 2001 eigenhandig de New Yorkse rock ‘n’ roll weer cool maakte met klassieker ‘Is This It?’ Een liefde voor glamrock met een glitterrandje en slicke elektropop uitte hij in 2009 voor het eerst: toen verscheen zijn eerste solo-album ‘Phrazes For The Young’, waarvan het naar David Bowie’s ‘Rebel Rebel knipogende ‘11th Dimension’ een flinke hit werd. Met The Strokes maakte hij vorig jaar de LP ‘Comedown Machine’, maar meer nog sprong zijn gastrol op het Daft Punk-album ‘Random Acces Memories’ in het oog. Dit najaar gaat hij opnieuw zijn eigen gang, maar dan wel als nieuwe band: Julian Casablancas+The Voidz.

In september verscheen onder deze naam het album ‘Tyrannie’ dat muzikaal allerlei kanten uitschiet, soms ook binnen een enkel nummer. Voorbeeld daarvan: de gewaagde eerste single ‘Human Sadness’, die liefst elf minuten duurt en via spacende pop met freaky vervormde stemmen via ambient naar zware industrial rock beweegt, en weer terug. Zo heftig als in volgende single met Joy Division-achtig gitaarlijntje ‘Where No Eagles Fly’ hoorde je Casablancas nog niet eerder met zijn oude band: het is een nieuw teken dat de Strokes-zanger ook na een veertienjarige loopbaan in de muziek nog steeds verrassend uit de hoek weet te komen.

Datum: vrijdag 12 december
Aanvang: 19:00 uur
Zaal: Melkweg, The Max
Voorverkoop start vr 10 okt

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek