Haris Alexiou naar Nieuwe Luxor

Ticketmaster

Op maandag 20 april 2015 komt de populaire Griekse zangeres Haris Alexiou met haar “Nouveau Sextet” naar het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. De kaartverkoop voor dit concert van de meest succesvolle zangeres uit Griekenland start op zaterdag 18 oktober om 10.00 uur via o.a. de website van het Luxor Theater en Ticketmaster Nederland.

Haris Alexiou is onbetwist de “grande dame” in de wereld van hedendaagse Griekse muziek. De charismatische Alexiou is haar carrière in de vroege jaren zeventig gestart en behoort tot de selecte club van vocalisten die meer dan vier decennia de hoogste regionen van de Griekse muziek innemen. Alexiou heeft wereldwijd meer dan 5 miljoen albums verkocht en heeft 30 platina en 13 gouden platen voor haar albums in ontvangst mogen nemen. Door deze successen mag ze zich officieel de commercieel succesvolste Griekse zangeres sinds de introductie van de grammofoonplaat noemen.

Haar karakteristieke stem en charismatische uitstraling brachten Alexiou aan de top, een plek die ze door alle stijlwisselingen heen behouden heeft en nog steeds inneemt. Met treffende directheid bezingt ze dat waar geen woorden voor zijn: vreugde en smart, hoop en pijn, liefde en verlies. Door de jaren heen heeft ze samengewerkt met gerenommeerde componisten zoals Academy Award winnaar Gustavo Alfredo Santaolalla (‘Motorcycle Diaries’), Fragione Philippe, Dirk Michaelis en landgenoten Manolis Famellos, Panagiotis Tsevas en Mihalis Toubouros. Ook heeft Haris Alexiou talloze onderscheidingen en awards gewonnen en heeft ze opgetreden in de bekendste concertzalen op vijf continenten, waaronder twee keer in het Haagse World Forum Theater.

Zo is Haris Alexiou van Griekenland tot in Australië, van Rusland tot in Afrika en van Amerika tot in Japan live te zien geweest en leerde ze de wereld het unieke gevoel van het Griekse lied kennen. Zijzelf gelooft dat de Griekse liederen, dichters en componisten ervoor gezorgd hebben dat ze de geschiedenis en cultuur van haar land beter is gaan begrijpen en liefhebben. Een boodschap die ze vol overgave en overtuiging overbrengt aan haar luisteraars.

Maandag 20 april 2015 wordt een hoogtepunt voor iedereen met een passie voor traditionele ballades en moderne popmuziek uit Griekenland.

Maandag 20 april 2015
HARIS ALEXIOU & NOUVEAU SEXTET
Nieuwe Luxor Theater | Rotterdam
De kaartverkoop start op zaterdag 18 oktober om 10.00 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek