Archive in februari naar Doornroosje

Ticketmaster

doornroosjeHet Londens collectief Archive heeft deze week details vrijgegeven omtrent de uitgebreide Europese tour en de release het nieuwe album ‘Restriction’. Op 22 februari komt de Britse band naar Doornroosje in Nijmegen voor een optreden waarin prachtige visuals hand in hand gaan met de psychedelische, progressieve triphop. Archive werd opgericht door Darius Keller en Danny Griffiths en bracht in 1996 zijn debuutalbum ‘Londinium’ uit.

De mix van donkere triphop, zang en rap blijft tot op vandaag een referentie in het genre, maar Archive is niet voor een muzikaal gat te vangen. Archive bewandelt een zeer gevarieerd en ambitieus carrièrepad: ze creëren een eigen stijl en durven te veranderen. Elk album lijkt weer een nieuw hoofdstuk in het verhaal van de band. Het Archive-oevre is de afgelopen jaren verrijkt met stijlen als psychedelische en progressieve rock. De band weet dit ook live waar te maken, het Amerikaanse muziekblad ‘Rolling Stone’ riep hun live album uit tot ‘best live album ever made’. Archive is een aanrader voor liefhebbers van Massive Attack, Radiohead, UNKLE en Pink Floyd.

Datum: 22 februari 2015
Zaal: Doornroosje, Nijmegen
Zaal open: 19:00
Aanvang: 19:30
De kaartverkoop start vrijdag 24 oktober om 10.00 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek