Ghost Brigade, Agrimonia en Talbot naar Patronaat

Ticketmaster

Patronaat-HaarlemMelancholische metal – sfeervol, met ruimte voor zowel melodie als het stevigere werk, dat is waar deze drie Noordelijke bands sterk in zijn.

Ghost Brigade brengt begin november ‘IV – One With The Storm’ uit, de nieuwe opvolger van het gelauwerde ‘Until Fear No Longer Defines Us’. Voor deze nieuwe plaat is een toetsenist toegevoegd aan de bezetting, en waar de eerdere platen al een emotionele mix van doom metal, post-rock, metalcore en progressiev rock bracht, wordt op ‘IV’ verder de ziel van de band open gelegd, zonder aan hardheid in te boeten.

De Gothenburgers van Agrimonia speelden eerder oa al in At The Gates en Martyrdöd, en het epische geluid van de band wordt dan ook gekenmerkt door een breed scala aan nihilistische duisternis. Het dondert en is atmosferisch, de doom is doordrenkt van death- en black metal en ook crust invloeden zitten er duidelijk in. Label Southern Lord bracht hun laatste album uit, en als dat nog niet genoeg keurmerk is, kreeg de plaat ook nog eens 8/10 op Pitchfork.

Talbot is een sludge duo uit Estland. Verplaats je in deze setting voor hun muzikale beleving: een schaars verlichte grot tijdens de ijstijd, boven je stampt een mammoet en deze sloom slopende riffs smelten samen met de psychedelische sounds van trillende ijspegels die losbreken.

Datum: zaterdag 14 februari 2015
Zaal: Patronaat, Haarlem
Zaal open: 19.00 u
Aanvang: 19.30 u

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek