Kongos naar Merleyn

Ticketmaster

merleynKongos bestaat uit de vier broers Johnny, Jesse, Dylan en Danny. De heren kregen muziek met de paplepel ingegoten want hun vader is de Britse singer songwriter John Kongos. Vader John liet zijn kroost opgroeien ‘on the road’ met als vaste verblijfsplaatsen Londen en Zuid-Afrika. De broers maken sinds hun tienerjaren muziek en als Kongos zijn ze sinds enkele jaren actief.

Op hun tweede album ‘Lunatics’ laat Kongos horen dat ze tot de meest muzikale broertjes van deze aarde behoren. Rock is de basis maar Kongos weten het spannend te houden. Ze schakelen feilloos van hitgevoelige ‘feel good’ melodieën naar country noir & roots-sferen. Dat de broertjes rasmuzikanten zijn moge duidelijk zijn. Opmerkelijk is het gebruik van de accordeon (!).

Kongos scoorde een dikke hit in de Verenigde Staten met het nummer ‘Come With Me Now’ en speelden eerder dit jaar als support voor Kings Of Leon door Noord- en Zuid-Amerika. De heren wonen tegenwoordig in Phoenix, Arizona en komen in november voor een kleine Europese tournee naar Nederland en brengen ook een bezoekje aan Merleyn. Misschien wel de laatste kans om ze in een kleine zaal te zien.

Datum: 06 november 2014
Zaal: Merleyn, Nijmegen
Zaal open: 21:00 uur
Aanvang: 22:00 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek