Lee Perry & Dub Matic Band naar De Oosterpoort

Ticketmaster

OosterpoortLee Scratch Perry is een van de grootheden in de reggae en wordt gezien als de grondlegger van het dubgenre. Eind jaren vijftig begon hij zijn carrière als manusje-van-alles bij Studio One, waar hij later actief was als producer. Hij werkte met iedereen die er in de reggaegeschiedenis toe doet, onder wie Bob Marley, bijgestaan door de band The Upsetters. In 1968 scoorde hij zijn eerste hit met ‘People Funny Boy’.

Het totaal aantal producties en albums waar Perry aan meewerkte loopt in de honderden, verspreid over een enorme verscheidenheid aan labels. Uit zijn eigen, roemruchte studio The Black Ark zijn vele klassieke projecten gekomen, zoals zijn eigen plaat ‘Roast Fish, Corn Bread And Collieweed’, Junior Murvins ‘Police And Thieves’, Max Romeo’s ‘War Ina Babylon’ en The Heptones ‘Party Time’. Het typische Ark geluid ontstond door het op elkaar stapelen van tracks en het gebruik van afwijkende percussie-voorwerpen, zoals gebroken glas.

In 2014 maakt Perry nog altijd platen en staat hij nog steeds op het podium. Nu komt hij met de Dub Matic Band naar Groningen en belooft het een legendarisch reggaefeest te worden!

Datum: Maandag 8 december
Aanvang: 20.30 uur
Zaal: Oosterpoort, Groningen

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek