New Cool Collective naar Underground Lelystad

Ticketmaster

undergroundNew Cool Collective werd opgericht in 1993, aanvankelijk als het ‘live dansvehikel’ van de toenmalige DJ Graham B, bekend van Neerlands eerste jazzdance. Dat het daarbij niet is gebleven mag duidelijk zijn. Jazzdance is voorbij gegaan, als één van de vele muzikale rages van de afgelopen decennia. New Cool Collective heeft een blijvende, eigen stijl op de kaart gezet met de best denkbare instrumentale dansbare en energieke muziek denkbaar. New Cool Collective bestaat uit saxofonist Benjamin Herman, drummer Joost Kroon, percussionisten Frank van Dok en Jos de Haas, pianist Willem Friede, bassist Leslie Lopez, trompettist David Rockefeller en gitarist Rory Ronde.

New Cool Collective won een Edison, de Heineken Crossover Music Award en de Gouden Notenkraker. Ze toerden door Engeland, Duitsland, de Benelux, Afrika, Canada, Rusland en Japan. Niet alleen in de hipste jazzclubs, maar ook op grote rock- en popfestivals zoals het Roskilde Festival in Denemarken, Sziget in Hongarije, Fuji Rock in Japan, Lowlands en het Camden Mix Festival en Aberdeen Alternative Festival in Engeland.

Datum: 24 januari 2015
Zaal: Underground, Lelystad
Zaal open 20:30 uur
Aanvang 21:00 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek