Afterpartees en Mountain Bike naar ’t Paard van Troje

Ticketmaster

paard van trojeMet een knallend debuutalbum op zak is het hoog tijd dat het Limburgse Afterpartees Den Haag weer omver komt blazen, zoals eerder gebeurde op het Sniesterfestival en in het voorprogramma van Mozes and the Firstborn.

Boomhutten bouwende bankiers
Gedreven door liefde voor energieke 70’s punk en hartverscheurende powerpop besluiten de jongens van Afterpartees, met Iggy Pop, T-Rex en King Tuff in de cd-speler, als band door het land te zwerven. Zingen over hartzeer of stoerdoenerij? Nee, Afterpartees schrijft teksten over falen in de discotheek, boomhutten bouwende bankiers, modelabel Gucci en het verdrinken van zelfingenomen singer-songwriters. Overdag helpen ze graag je moeder met boodschappen doen, maar ’s avonds ontpoppen ze zich tot een meerkoppige, muzikale hellehond.

Rokende hagedis
In 2013 ging het pas echt los met de band. Na een tour door Nederland als voorprogramma van Traumahelikopter met slechts de single ‘First/Last’ in de merchandisekoffer, deden ze o.a. Best Kept Secret, Pinkpop, Into The Great Wide Open en Paaspop aan. Het enige wat nog miste was een debuutplaat met een rokende hagedis op de cover. Gelukkig is daar dan nu ‘Glitter Lizard’, een sprankelende plaat vol tijdloze liedjes.

Mountain Bike
Voor dat Afterpartees aan de beurt is, komen eerst de Brusselse heren van Mountain Bike spelen. Hun sound heeft een ongrijpbare flair. De garage pop die de band uit zijn instrumenten wringt, is groezelig en mistig, begraven in een dikke wolk van rook en 60s psychedelica. Hiermee is de band van plan om een van de grootste indierockbands in de Benelux te worden. Ze zouden het zomaar eens voor elkaar kunnen krijgen…

Datum: Vrijdag 06 februari 2015
Zaal: Paard van Troje, Den Haag, kleine zaal
Zaal open: 19:30 urr
Aanvang: 20:00 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek