Dorisburg (genius of time) + Micha Venderbos naar Merleyn

Ticketmaster

Waar Genius of Time zich met hun volledig analoge liveset (wie herinnert zich niet de befaamde Boiler Room opname) richt op futuristische, jacking house, balanceert Dorisburg met zijn meeslepende dj-sets op het snijvlak tussen dubby house en diepe melodieuze techno.

merleynHet geluid van Dorisburg kent raakvlakken met artiesten als Skudge, Abdullah rashim en Minilogue, maar zijn muziek bevat ook de speelsheid die we kennen van zijn landgenoten Axel Boman en Petter. Kale, onweerstaanbare grooves die putten uit zowel ruwe house als dubby techno, aangevuld met mysterieuze melodieën die zijn sound een melancholisch, maar tevens bijzonder dansbaar karakter geven. De ruimtelijke sfeer in zijn platen en dj-sets is kenmerkend voor veel muziek die afkomstig is uit Zweden, waar de artiesten duidelijk geïnspireerd zijn door het bijzondere landschap.

Naast de vele optredens en releases onder Genius of Time, heeft Dorisburg het afgelopen jaar ook solo hoge ogen gegooid met prachtige producties op zijn label Aniara en het recent opgerichte Bossmusik, waar zijn eerste 2 releases direct uitverkochten. Tel daar een imposante lijst optredens in o.a. de Panoramabar en Fabric bij op en we kunnen wel zeggen dat we bijzonder verheugd dat Dorisburg een 3(!) uur durende DJ set zal spelen in het knusse Merleyn. Mede organisator Micha Venderbos zal met zijn sfeervolle melancholische sound een gepaste opening voor Dorisburg verzorgen.

Datum: 06 december
Zaal: Merleyn, Nijmegen
Zaal open: 23:00 uur
Aanvang: 23:00 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek