King of the World naar Hedon

Ticketmaster

hedonSinds de oprichting begin 2012 van “King of the World“ ( Erwin Java (gtr), Fokke de Jong (drs/bvox), Govert van der Kolm (Hammond/bvox) en Ruud Weber (leadvox/bgtr) is het rap gegaan met deze Nederlandse blues-, rhythm & rootsband. De snel uitverkochte try-­outs en de belangstelling van grote festivals waren al veelbetekenend maar de groep voldeed met zijn liveshows ook nog eens ruimschoots aan de vooruitgesnelde verwachtingen.

Met het in maart 2013 verschenen album “Can’t Go Home ” bewerkstelligt de groep echter zijn definitieve doorbraak. De reacties in de vaderlandse alsmede Belgische en Duitse muziekpers zijn unaniem lovend. Johan Derksen reikt de band het eerste exemplaar van “Can’t Go Home” uit tijdens het Radio 2 programma “TROS­‐Muziekcafé” en draagt de band een warm hart toe. Een en ander resulteert verder in een live performance in het TV-­‐programma “Vrije Geluiden” van de VPRO. Veelzeggend in dit verband omdat nog nooit eerder een Nederlandse bluesband in dit , al jarenlang bestaande, programma had opgetreden.

Ondertussen bleef en blijft de band een graag geziene gast in de grotere muziekcafé ’s en op
festivals als de R&B-­‐Night Groningen, Bluesrock Tegelen, Highlands Festival en Ribs&Blues. Maar ook poppodia als Hedon (Zwolle), De Boerderij (Zoetermeer), P60 (Amstelveen) en vele anderen durven de band te boeken. Een bevestiging dat de band er in geslaagd is de blues in zo breed mogelijke zin voor het voetlicht te brengen.

Evenals een jaar eerder betrekt de band in oktober 2013 dezelfde boerderij in Haule voor de
opnames van de tweede CD die eenvoudigweg “KOTW ” is getiteld. Saillant detail : ook dit keer levert een aggregaat storingsvrije stroom. De 11 eigen composities op “KOTW” laten een band horen die door het vele touren nog verder is gegroeid en aan diepgang heeft gewonnen. Wellicht iets steviger dan het debuut, bevat dit album weer diverse stijlen, van slow­‐blues tot New Orleans-‐stijl tot wat “popblues” genoemd zou kunnen worden. En ook de meerstemmige zang ontbreekt natuurlijk niet.

Begin 2014 ontving de band maar liefst vijf awards, “Beste blues band”, “Beste gitarist”, “Beste bassist”, “Beste drummer” en “Beste keyboardspeler”, tijdens “The Dutch Blues Awards”. Twee maal was de band te zien op TV bij Pauw en Witteman en Johan Derksen wijdde een hele aflevering van zijn nieuwe TV programma “Derksen on the road” aan King of the World. De band zal in dit jaar spelen op het prestigieuze North Sea Jazz Festival in Rotterdam.

Datum: vrijdag 23 januari 2015
Aanvang: 21:00 uur
Zaal open: 20:30 uur
Locatie: Hedon, Kleine Zaal

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek