West Coast-rapper Nipsey Hussle op 20 januari terug in de Melkweg

Ticketmaster

melkweg2Op dinsdag 20 januari staat rapper Nipsey Hussle, één van de grotere talenten van de nieuwe West Coast-hiphopgeneratie, op de planken van de Melkweg in Amsterdam. Nipsey Hussle, geboren en getogen in het roerige South Central in L.A., heeft zich in korte tijd weten te ontwikkelen van tot één van de betere West Coast-rappers van het moment. Met de hoorbare invloeden en het aanwezige respect voor grootheden als Ice Cube, Ice T en N.W.A., gaat Nipsey Hussle terug naar de roots van de hiphop. Terug naar de raps van de straat met vlijmscherpe, sociaal-maatschappelijk geladen teksten die hiphop ooit groot hebben gemaakt.

Het respect van Nipsey Hussle voor old school hiphop wordt gewaardeerd door zijn collega-rappers, gezien de samenwerkingen met onder andere Snoop Dogg, Rick Ross, Tyga, Drake en Game. Het overweldigende succes van de mixtapes ‘The Marathon’, ‘The Marathon Continues en ‘TMC:X-Tra Laps’ werd in het najaar 2013 opgevolgd door de mixtape ‘Crenshaw’, dat volstaat met hits als ‘Checc Me Out’ featuring Dom Kennedy & Cobby Supreme, ‘U See Us’ en ‘Between Us’, een productie van hitproducer THC waarbij Nipsey wordt bijgestaan door K. Camp. ‘Crenshaw’ en alle voorgaande mixtapes zijn slechts een voorproefje op het debuutalbum ‘Victory Lap’ dat dit jaar moet gaan verschijnen. Net alle andere producties van Nipsey Hussle zal ook ‘Victory Lap’ boordevol vette beats, scherpe teksten en een fantastische oldschool flow staan en is daarmee een regelrechte trip down the West Coast-memory lane.

NIPSEY HUSSLE
Datum: Dinsdag 20 januari 2015
Zaal: Melkweg | Amsterdam
De kaartverkoop start op woensdag 29 oktober om 10.00 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek