Simply Red weer bij elkaar voor concert in Ziggo Dome

Ticketmaster

ZiggoDomeZe zijn weer bij elkaar: Simply Red. Met een tournee langs diverse steden in Europa, waaronder een optreden in de Ziggo Dome, viert de band hun dertigjarig bestaan. Ook in Amsterdam treed Simply Red op, er wel op vrijdag 20 november 2015.

Sinds hun doorbraak in 1985, met de legendarische cover van ‘Money’s Too Tight to Mention’, heeft Simply Red een hele reeks klassieke albums afgeleverd, die kenmerkend is voor de hele Britse R&B scene van de jaren ‘80 en ‘90. Een hele generatie groeide zo op met soulmuziek en Mick Hucknalls karakteristieke stemgeluid. Nu valt Simply Red weer helemaal in de smaak bij talloze jonge musici en lijkt het of de band een soort renaissance doormaakt met een herwaardering als een van de grootste Britse bands.

De naam Simply Red is een verwijzing naar Micks favoriete voetbalclub ‘Manchester United’, gecombineerd met Micks haarkleur en politieke voorkeur. De band verkocht wereldwijd meer dan 60 miljoen albums en heeft een enorme berg hits afgeleverd, waaronder ‘Holding Back The Years’, ‘If You Don’t Know Me By Now’, ‘Something Got Me Started’, ‘The Right Thing’, ‘Stars’, ‘Fairground’, ‘The Air That I Breathe’ en ‘Sunrise’.

In 2010 sloot de band zijn eerste vijfentwintig jaar groots af met hun Farewell tournee, met een stop in het GelreDome in Arnhem. En nu is het weer tijd om samen op het podium te staan. ‘Ik hou wel van een jubileum, en dit is een hele grote,’ zegt Mick Hucknall, ‘Het voelt ook als het juiste moment.’

SIMPLY RED – ‘The Return of Simply Red, Big Love Tour 2015’
Datum: Vrijdag 20 november 2015
Zaal: Ziggo Dome, Amsterdam
Aanvang: 20.00
Kaartverkoop start vrijdag 7 november om 09.00 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek