Taylor Swift naar Ziggo Dome

Ticketmaster

ZiggoDomeZevenvoudig GRAMMY winnares Taylor Swift heeft haar ‘1989 World Tour’ aangekondigd. Dit deed ze enkele dagen na haar optreden ter promotie van haar vijfde studio album ‘1989’ voor meer dan 20.000 fans op het Times Square in New York. De ‘1989 World Tour’ start op 20 mei 2015 in Louisiana. Op zondag 21 juni staat Amerikaanse zangeres in de Ziggo Dome in Amsterdam.

De ‘1989 World Tour’ omvat acht landen op vier continenten: Noord-Amerika, Europa, Australië en Azië. Het Europese deel van de tournee start op 20 juni in Duitsland in de Lanxess Arena in Keulen, gevolgd door het concert op 21 juni in de Ziggo Dome in Amsterdam. Dit is de eerste Nederlandse live show van Taylor Swift sinds haar concert in Ahoy tijdens de ‘Speak Now’ tournee in 2011. Daarna treedt Swift op in Londen waar zij de headliner is van British Summer Time in Hyde Park op 27 juni.

Taylor Swifts vorige tournee, de uitverkochte ‘The RED Tour’, omvatte meer dan 85 show verspreid over vier continenten. Alleen al het Noord-Amerikaanse deel kende 13 stadionshows en meer dan 1,36 miljoen fans in 46 steden in 29 steden haar zagen optreden. In Australië was Swift de eerste vrouwelijke soloartiest in 20 jaar die een uitgebreide landelijke stadion tour deed. En haar concert in Shanghai China, verkocht in één minuut uit, wat het de snelste kaartverkoop in de Chinese geschiedenis maakte.

Taylor Swifts veelgeprezen vijfde album ‘1989’ haalde meteen bij het verschijnen in 95 landen de nummer 1 positie in de iTunes-hitlijsten. Het kwam op 1 binnen in de officiële albumlijsten in Nederland en was het bestverkopende album in de eerste week in de Verenigde Staten van 2014. Shake it Off, de eerste single van ‘1989’ haalde de nummer 1 positie in de Billboards Hot 100 charts en behaalde een dubbel platina status met meer dan twee miljoen downloads in de VS en het nummer haalde in 64 landen de nr 1 positie in de iTunes-hitlijsten.

Zangeres, songwriter en multi-instrumentalist Taylor Swift is een wereldwijde superster, zevenvoudig GRAMMY winnares en de jongste winnares ooit van een GRAMMY Award voor album van het jaar. Taylor Swift is de enige artiest in de muziekhistorie met een album dat drie keer meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht in de eerste week van verschijning (2010’s Speak Now, 2012’s RED and 2014’s 1989). Ze is de eerste artiest sinds The Beatles (en enige vrouwelijke artiest ooit) die met drie opeenvolgende studio-albums bij elkaar zes of meer weken op nummer 1 in de Verenigde Staten heeft gestaan. Swift staat met een album in de prestigieuze lijst met 50 beste albums allertijden van vrouwelijke artiesten van Rolling Stone. Time Magazine heeft haar genoemd als een van de 100 mees invloedrijke personen ter wereld. Ze is de jongste die ooit door Billboard is uitgeroepen tot Woman of the Year; en de enige die deze eer twee keer te beurt is gevallen.

Taylor Swift verkocht in haar carrière tot nu toe meer dan 30 miljoen albums en bijna 80 miljoen download liedjes. Ze staat wereldwijd in de top 5 van artiesten qua digitale verkoop. Swifts vorige album RED, dat twee jaar geleden verscheen, kwam op 1 binnen in iTunes in meer dan 50 landen en verkocht tot nu toe meer dan 6 miljoen exemplaren, waaronder 1,2 miljoen albums in de Verenigde Staten (waar het het bestverkopende album in de eerste week was in meer dan 10 jaar).

TAYLOR SWIFT – THE 1989 WORLD TOUR
Datum: Zondag 21 juni 2015
Zaal: Ziggo Dome, Amsterdam
Aanvang: 20.00 uur
De reguliere kaartverkoop voor concert start vrijdag 7 november om 10.00 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek