The Alquin Connection in Boerderij

Ticketmaster

BoerderijEen weerzien van oud-Alquin leden Michel van Dijk, Ferdinand Bakker en Dick Franssen! De Nederlandse groep Alquin werd begin jaren ’70 opgericht. 1973 is voor Alquin het jaar van de grote doorbraak. De band staat op Pinkpop, de Londense Marquee Club en met klap op de vuurpijl treedt de band op in The Cavern Club in Liverpool, de geboorteplaats van The Beatles. Met de Britse producer Derek Lawrence (Deep Purple) nemen ze het album ‘The mountain queen’ op. De plaat wordt in symfonische kringen gezien als een album van internationale allure. De komst van Michel van Dijk maakt band compleet. In 2010 verschijnt Sailers en Sinner en in 2011 geeft de band hun voorlopig laatste concert in Cultuurpodium Boerderij. De bandleden gaan ieder hun eigen weg. Inmiddels zijn we drie jaar verder en zijn we natuurlijk razend benieuwd waarmee de Nederlandse symfonische rock pioniers op dit moment mee bezig zijn.

In 2013 ziet het project LONE het levenslicht, een onverwachte samenwerking tussen twee bandleden van Alquin die besloten solo te gaan. Michel van Dijk en Ferdinand Bakker dachten, na het (voorlopige) einde van hun bekende band Alquin, een eigen album te gaan maken. Dat besluit was voor beide mannen het begin van een lange zoektocht vol persoonlijke experimenten. Tijdens die tocht kruisten de paden van Van Dijk en Bakker elkaar geregeld. En op die kruispunten groeide het besef dat ze samen moesten doorgaan. De solisten vormden een duo en werkten aan een gezamenlijk, tijdloos verhaal: het project LONE. Op 6 november 2013 werd het gelijknamige album in de Boerderij gepresenteerd en dit smaakt naar meer!

Ongenode Gaste, is een rockband uit de Limburgse plaats Venlo en bestaat uit zanger/gitarist Peter Beeker, bassist Vincent van Haperen, drummer Jim Geurts, gitarist Jesper Driessen en hammondspeler Dick Franssen (Alquin). De Gaste spelen enkel en alleen eigen muziek, waarbij de teksten geheel in Venloos dialect zijn. De band is geïnspireerd door bands als The Black Crowes en The Rolling Stones. Andere invloeden zijn onder meer Steve Earle en Ryan Adams.

The Alquin Connection
Datum: zaterdag 14 februari 2015
Zaal: Boerderij, Zoetermeer
Zaal open: 19:30 uur
Aanvang: 20:30 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek