Luke Winslow-King naar Paard van Troje

Ticketmaster

paard van trojeGeïnspireerd door vooroorlogse blues en traditionele jazz, houdt de in New Orleans (waar anders?) residerende Luke Winslow-King de geest van Mississippi John Hurt, Robert Johnson en andere vroege blueshelden, in ere. Hij deelde het podium met o.a. Pokey LaFarge, Jack White, Taj Mahal en de Rebirth Brass Band en neemt deze avond niet alleen zijn Mississippi-deltafolk mee naar Den Haag, maar ook zijn met wasbord en engelenstem bewapende wederhelft Esther Rose.

Stuck in New Orleans
Winslow-King is de onbetwiste ambassadeur van New Orleans’ rijke en kleurrijke cultuur. De in Cadillac, Michigan opgegroeide songwriter studeerde in de stad en kwam er uiteindelijk ‘vast te zitten’ toen zijn bandbus geplunderd werd. Sindsdien is dit de stad, die geld als bakermat van de jazz en deltablues, waar hij zijn songs schrijft. De rest van de wereld is zijn podium.

Everlasting Arms: deltafolk, skiffle en rock ’n roll
Na het goed ontvangen album ‘The Coming Tide’, die hem bovendien een nominatie voor Best Male Performer in Offbeat Magazine opleverde, vond Luke Winslow-King het afgelopen nazomer wel weer tijd voor een opvolger. Ook ‘Everlasting Arms’ bevat een onweerstaanbare eclectische mix van deltafolk, ragtime, skiffle, jazz en rock ’n roll. Tel daar een bevlogen, onbevangen liveperformance van deze artiest bij op en je begrijpt waarom deze Supermarkt Presents-avond een speciale wordt.

Belle of Louisville
Het voorprogramma wordt verzorgd door Belle of Louisville. Opgejaagd door de Amerikaanse zuidenwind en geïnspireerd door ruim een eeuw aan muziekgeschiedenis, vertolken Mitchell Rivers en Tessvanderzwet deltablues en southern country, beïnvloed door o.a. Blind Willie McTell, Son House, Emmylou Harris, Stevie Nicks en Pokey LaFarge.

Luke Winslow-King
Datum: zaterdag 31 januari 2015
Zaal: Paard van Troje, Den Haag
Zaal open: 19:30 uur
Aanvang: 20:00 uur
Voorverkoop start: 07 november

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek