The Decemberists naar Doornroosje

Ticketmaster

doornroosjeSoms zijn er van die bands die je simpelweg als fijn kunt omschrijven. Het uit Portland, Oregon, afkomstige indie-popgezelschap The Decemberists is er daar een van. We zijn dan ook blij dat de in 2001 door frontman Colin Meloy opgerichte The Decemberists terug zijn van weggeweest. Na hun fraaie doorbraakplaat ‘The King Is Dead’ volgde een periode van bijna vier jaar stilte. Die lange stilte wordt binnenkort doorbroken want de band zal half januari hun nieuwe album ‘What A Terrible World, What A Beautiful World’ presenteren.

Ook op ‘What A Terrible World’ verenigt The Decemberists op elegante wijze Britse folk uit de jaren zestig met Amerikaanse alternatieve rock; het ouderwetse (het gebruik van de accordion bijvoorbeeld) met het moderne. Het beste kan je de muziek omschrijven als literaire popmuziek. De Amerikanen zijn dan ook echte verhalenvertellers die zich laten inspireren door oude Ierse gedichten of keltische melodieën.

Voorganger ‘The King Is Dead’, het zesde album van het vijftal, bevatte gastoptredens van R.E.M.-gitarist Peter Buck en countryfolkzangeres Gillian Welch. Dit geeft aan in welke muzikale hoek we het moeten zoeken. Het naar inspiratiebron The Smiths (‘The Queen Is Dead’) vernoemde album is een ‘ouderwetse’ Amerikaanse folkrockplaat. De sound van dit Americana album doet denken aan countryrockband The Jayhawks en REM uit de jaren tachtig. Ook wordt The Decemberists vaak vergeleken met eigenzinnige bands als Belle and Sebastian en Neutral Milk Hotel.

The Decemberists
Datum: 25 februari 2015
Zaal open: 19:00
Aanvang: 19:30
De kaartverkoop start op vrijdag 7 november om 10.00 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek