Danny Vera naar Bibelot

Ticketmaster

BibelotDanny Vera is al geruime tijd bekend als singer/songwriter/muzikant met een fraai repertoire aan Americana. Beïnvloed door de sound uit de 50’s en 60’s kocht Danny Vera in New Orleans zijn eerste gitaar, een Gretsch Tennessean ‘67. Hij koos voor deze oer-Amerikaanse gitaar om het geluid van zijn helden zo dicht mogelijk te benaderen. Om diezelfde reden trok hij in 2009 de grote plas over om daar met lokale muzikale grootheden zijn vierde album ‘Pink Flamingo’ op te nemen. Het resultaat was een volwassen, niet Nederlands klinkende productie die laat horen dat Danny Vera een artiest is die niet alleen goede catchy nummers kan schrijven, maar ook weet hoe hij deze muzikaal moet presenteren.

Danny Vera, ook wel bekend van zijn optredens bij Voetbal International, VI Oranje, Tour du Jour en de Spelen op RTL4 en RTL7. Hij tekende bij Excelsior (Triggerfinger, Tim Knol, Spinvis, Moss, the Kik) Waar zijn goed ontvangen vijfde studio album ‘Distant Rumble’ is uitgebracht. Het eindresultaat van deze geslaagde samenwerking is een klassiek album met een moderne sound. De grote inspiratiebronnen van Vera zijn nog steeds terug te horen in zijn muziek. Johnny Cash, Roy Orbison, Chris Isaak en Elvis Presley blijven zijn grote helden. De basis van ieder nummer is een man met zijn gitaar.

Datum: 21 februari 2015
ZAAL OPEN: 20:30 UUR
AANVANG: 21:00 UUR

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek