Baciamolemani naar Hedon

Ticketmaster

hedonBaciamolemani is één van de succesvolste groepen uit Sicilië. Hun tropische fusie van zwoele blazerssecties, opzwepende Italiaanse ritmes en Balkan geïnspireerde party vibes nemen de toeschouwer mee op een muzikale reis doorheen de Mediterrane eilanden. Hun live show is een theatraal en hartverwarmend feest-spektakel van negen dynamische muzikanten die erin slagen om zowel jong als oud te charmeren.

De naam “Baciamo Le Mani” (laat mij uw hand kussen) verwijst naar een oud Siciliaans gezegde dat oorspronkelijk gebruikt werd om invloedrijke maffiosi te begroeten. De term is een weerspiegeling van Baciamolemani’s talent om zowel de schoonheid als de contradicties die voortkomen uit de surrealistisch geschiedenis van hun eiland te omarmen. Stereotiepe vooroordelen en eventuele taalbarrières worden dankzij de theatrale personages van de muzikanten en de Siciliaanse charmes van de frontzangers, vlekkeloos overwonnen.

Na de release van hun tweede album L’Albero Delle Seppie verspreidde het Baciamolemani-virus zich ook over Europa. Hun samenwerking met La Pegatina resulteerde in een succesvolle tournee door Spanje, Frankrijk en België. Hiermee opende Baciamolemani een nieuw hoofdstuk waarvan de laatste noot nog niet gespeeld is.

Datum: vrijdag 20 februari 2015
Aanvang: 21:00
Zaal open: 20:30
Locatie: Hedon, Zwolle

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek