Calexico naar de Effenaar

Ticketmaster

EffenaarCalexico na 9 jaar eindelijk terug naar Eindhoven met vers album en alle ‘Calexico hits’. Ondanks de vele uitstapjes naar country, mariachi, rock, surf, jazz en folk of een combinatie daarvan is er geen band ter wereld die zo erg Calexico klinkt als Calexico zelf. Live altijd een feest, en laten we eerlijk zijn, met een setlist vol prachtige hits.

De naam van de band verwijst naar hun gortdroge woonplaats; op de grens van de VS en Mexico. Hetzelfde zou je kunnen zeggen van hun songs en hun sound. Er is geen band die zo fijn een feestje kan bouwen met zulke melancholische nummers. De zwoele hitte van de woestijn, gecombineerd met de armoede en drugsproblemen die bijna elke grensovergang ter wereld teisteren, zijn thema’s die de band dankbaar gebruikt.

De output van de Amerikanen is misschien wat minder dan in de begindagen, maar frontmannen Joey Burns en John Convertino kunnen inmiddels leunen op een oeuvre waar je ‘u’ tegen fluistert. Van hun eerste album ‘Spoke’, tot doorbraakalbum ‘Hot Rail’, tot het nieuwe, binnenkort te verschijnen album en alles daartussen in.

Calexico
Datum: 17 april 2015
Zaal: Effenaar, Eindhoven
Aanvang: 20:15 uur
Zaal open: 19:30 uur
Start voorverkoop: Woensdag 12 november `14

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek