Nick Mulvey naar ’t Paard van Troje

Ticketmaster

paard van trojeMet ‘First Mind’ leverde de 28-jarige Nick Mulvey een adembenemende debuutplaat af. Eerder werd hij door de BBC al getipt als ‘Sound of 2014’ en liet indierockband alt-J weten door hem geïnspireerd te zijn. Zelf is hij beïnvloed door Paul Simon, Steve Reich en zijn absolute voorbeeld: Nick Drake. Jawel: het lijkt erop dat we hier met een nieuwe ster te maken hebben.

Van hangdrummer naar singer-songwriter
Als je van iemand niet verwachtte dat hij een ware liedjestroubadour zou worden, dan was het waarschijnlijk wel Nick Mulvey. In de band Portico Quartet, een moderne, experimentele jazzgroep, nam hij immers de ritmische ‘hang drum’ voor zijn rekening, een soort enorme wokschaal die hij bespeelde met breinaalden. Maar wie weet dat deze Brit in Londen ‘Oriental and African Studies’ studeerde, een moeder heeft met een opera-achtergrond en gefascineerd raakte door Cubaanse en Congolese ritmes dankzij zijn gitaarleraren, kijkt er niet raar van op dat Nick juist deze weg insloeg.

Gestolen harten
Meeslepende ritmes, steengoede liedjes en opvallende songteksten: Nick Mulvey heeft met zijn debuutalbum ‘First Mind’ heel wat harten gestolen. Zijn optredens op onder andere Lowlands en Into The Great Wide Open staan in menig geheugen gegrift. Hoeveel Haagse harten zal Mulvey deze avond stelen?

Nick Mulvey
Datum: woensdag 01 april 2015
Zaal: Paard van Troje, Den Haag
Zaal open: 19:30 uur
Aanvang: 20:00 uur
Voorverkoop start: 14 november

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek