pop coN-Nect Fest in de Nieuwe Nor

Ticketmaster

nieuwe norPop coN-Nect brengt Nederlandse & Duitse bands samen en presenteert vanavond de eerste editie van ‘pop coN-Nect Fest’. Het festival vindt zowel in de zaal als in het café van de NIEUWE NOR plaats. Op vrijdag 12 december kun jij vijf toffe bands zien, te weten Bells Of Youth, Chester (DE), Southern Sunrise en Liana en Fey.

Bells Of Youth (NL)
Headliner van ‘pop CoN-Nect Fest’ is Bells Of Youth. Deze vijf langharige muzikale dames zingen, begeleid door meerdere instrumenten, bloedmooie liedjes. De liedjes zijn een combinatie van lentebloesem, pasgeboren lammetjes en iets waarvan je spontaan zin in whisky en sigaretten krijgt. De band is ontstaan uit een hechte vriendschap en die intimiteit is tijdens hun optredens duidelijk te voelen. Begin dit jaar verscheen het debuutalbum ‘Boy’, dat mede dankzij een crowdfunding-campagne mogelijk werd gemaakt. Bells of Youth dook voor het album de studio in met producer Martijn Groeneveld (Blaudzun/Case Mayfield). Noem het ‘indiepop’ of ‘harmonische electrofolk’, op vrijdag 12 december zorgen deze dames in de NIEUWE NOR voor wat warmte in een kille wintermaand.

Chester (DE)
Chester is een talentvolle pop/rock band uit Dortmund, Duitsland. Hun repertoire bestaat uit pop-rocksongs en ballades, met duidelijke invloeden vanuit Coldplay en Kings of Leon. De nummers zijn geïnspireerd door het leven en al haar facetten. Met zijn karakteristieke stem weet de zanger de nummers goed over te dragen aan het publiek. In 2013 brachten ze hun single ‘Skies and Starlights’ uit en speelden ze door heel Duitsland. Momenteel werken ze hard aan een nieuwe CD.

Southern Sunrise (NL)
Southern Sunrise is een band, opgericht in Brighton (UK) en gevestigd in Meers-Elsoo, die country, blues en rustige popmuziek samenbrengt. In 2013 brachten ze hun debuut-EP ‘Brighton’ uit, waarop een succesvolle tour in Engeland en 2 succesvolle tours in Nederland volgden. Afgelopen september bracht de band een nieuwe EP uit, met nummers die warm en knus overkomen, waarmee ze jullie op deze avond helemaal thuis zullen laten voelen. De EP, die in de Nederlandse pers uitstekend werd ontvangen, heeft dan ook de toepasselijke titel; ‘Feels like Home’.

Fey (NL)
Fey is nieuw in het Limburgse landschap en bestaat uit Anna Nita (zang) en Ramon Reijnders (drums). Twee maanden geleden speelden zij hun eerste show tijdens DVERS in Sittard. Vanavond is hun neo-dreampop indietronica te horen in het café van de NIEUWE NOR.

Liana (NL)
De twee zussen Lia en Lena vormen één geheel wanneer zij muziek maken: Liana. Samen speelden zij op DVERS, Solar, Volt en tijdens ‘Geen GeDonder’ in de NIEUWE NOR. Vanavond staan zij weer in het café, maar deze keer tijdens ‘pop coN-Nect Fest’.

Datum: 12 december
Aanvang: 20:00
Zaal open: 19:30

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek