Henny Vrienten naar Doornroosje

Ticketmaster

doornroosjeDrieëntwintig jaar na zijn laatste soloalbum is Henny Vrienten, zanger van de legendarische band Doe Maar, terug met de plaat ‘En Toch…’ Op dit album staan veertien nummers, geproduceerd door Daniël Lohues en gespeeld met de band My Baby en Xander Vrienten, bassist bij Jett Rebel en zoon van. ‘En Toch…’ is echt een album; één geheel met kop en staart.

De band achter Vrienten op ‘En Toch…’ is My Baby. Henny: “Hun debuutalbum ‘Loves Voodoo!’ heeft precies het geluid dat ik zocht”. Live staat de band bekend om hun onverbiddelijke voodoo trance experience, een mengeling van folk en blues roots uit het diepe Zuiden van de VS en funk en dance invloeden.

Henny Vrienten (Hilvarenbeek, 27 juli 1948) begon zijn carrière begin jaren ‘70 als muzikant in de band van Boudewijn de Groot. Na enkele solo-omzwervingen werd bij het grote publiek bekend als bassist en zanger van Doe Maar. Doe Maar groeide uit tot een van de succesvolste bands in de geschiedenis van de Nederlandse popmuziek. Henny Vrienten bracht onder eigen naam tweemaal eerder een soloalbum uit: Geen Ballade uit 1984 en Mijn Hart Slaapt Nooit uit 1991. Henny schrijft liedjes voor Sesamstraat, hij schreef al tientallen soundtracks voor documentaires en films als Left Luggage, Abeltje, De Ontdekking van de Hemel en Pietje Bell. Vanavond zal Vrienten optreden samen met Xander Vrienten, My Baby en Jan Hendriks.

Henny Vrienten
Datum: 08 februari 2015
Zaal: Doornroosje, Nijmegen
Zaal open: 19:00 uur
Aanvang: 20:00 uur
De kaartverkoop start op zaterdag 15 november om 10.00 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek